10-те най-големи стадиона в света

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5

Стадионите днес не са просто място за провеждане на спортни срещи, а грандиозни сцени, на които се осъществяват зрелищни събития, концерти и мероприятия. Ще ви запознаем с невероятните архитектурни шедьоври, които могат да се похвалят, че са 10-те най-големи по капацитет стадиона в света.

Ако първият грандиозен стадион, за който се сещате е Камп Ноу в Барселона, тогава е добре да знаете предварително, че той дори не попада в списъка. Не бива да ви учудва също силното американско присъствие, предвид факта, че приблизително половината от петдесетте най-големи стадиона в света се намират в САЩ , една четвърт са разположени в Европа, а останалите представители са разпръснати в Южна Америка, Азия и Африка.

10. Мелбърн Крикет Граунд

Австралийският спортен стадион, дом на крикет клуб Мелбърн, е разположен в Мелбърн, Виктория и застава на десетата позиция на най-големите стадиони в света. Гостите в размер на 100 024 души, които Мелбърн Крикет Граунд може да посрещне го правят само малко по-голям от известния испански представител Камп Ноу, който изостава на 11-тото място.

9. Даръл Кей Роял

Бившият Мемориал Стейдиъм Тексас, днес познат като Даръл Кей Роял, застава на девето място по най-голям капацитет със своите 100 119 места. За разлика от другия тексаски представител в списъка, Даръл Кей остава на втора позиция по големина в щата.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари