10 тайни забележителности, които трябва да посетите в Лондон

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5

Лондон е голям, оживен и красив. Град, пълнен с изненади и забележителности. Ако ви предстои да посетите британската столица за пръв път, разбира се, отбележете в дневника си местата, които задължително трябва да видите – Бъкингамския дворец, Тауър Бридж, Лондонската кула, Британския музей, Уестминстърското абатство, Лондонското око, Хайд парк, дворецът Кенсингтън и още много.

Ако обаче вече сте имали възможност да се насладите на тези атракции или сте от хората, които предпочитат алтернативните туристически маршрути, ви предлагаме 10 живописни и не по-малко атрактивни места, които не са много известни дори сред хората, израснали и влюбени в този шеметен град.

Викторианска помпена станция, оживено кафене в музей, изоставен танк с интересна история, тунел – сцена на уличното изкуство, рушаща се църква в сърцето на града, място, превърнато в храм на неоновата светлина – това са само част от забележителностите, заради които няма да искате да си тръгнете от Лондон.

1. Crossness Pumping Station

10 тайни забележителности, които трябва да посетите в Лондон

Ок, бивша пречиствателна станция може и да не звучи като идеалната туристическа дестинация, но ценителите на викторианската епоха ще бъдат възхитени от нея. Станцията е изградена през 1865 година, а наскоро беше реновирана и отворена за посетители. Crossness Pumping Station се намира в югоизточен Лондон и определено ще ви впечатли с колоритния си интериор, който наподобява арт инсталация.

2. The V&A Garden Cafe

10 тайни забележителности, които трябва да посетите в Лондон

Световноизвестният музей „Виктория и Албърт“ в лондонския квартал Кенсингтън е добре познат на ценителите със забележителната си колекция, но ние ви предлагаме приятна почивка в кафето към музея. V&A е разделено на три еднакво интригуващи помещения, в които ще може да се подкрепите, преди да продължите с разглеждането на експонатите в музея.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари