понеделник, август 19


10 здравословни ползи от зеления чай

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Зеленият чай е натурална напитка, която от стотици години присъства в китайската медицина. Консумацията на зелен чай всеки ден става практика за много хора. Различавайки се от други видове чай, зеленият не преминава през процеси на ферментация, като по този начин се запазват ценните антиоксиданти и полифеноли.

Свойствата на тези съставки са именно тези, които се грижат за здравето. Те подпомагат контрола на теглото и дори се борят с появата на рак. Съществуват още много причини да пиете зелен чай в умерени количества всеки ден. В този материал ще ви споделим най-полезните страни на зеления чай, както и кога не бива да се консумира.

10 здравословни ползи от зеления чай

1. Борбата с килограмите

Високата концентрация на полифеноли в зеления чай се свързва със способността му да подобрява метаболизма и да намаля теглото. Тези антиоксиданти увеличават нивата на изразходваната енергия и стимулират тялото да избягва задържането на килограми под формата на мазнини. Поради тази причина екстракт от зелен чай е много срещана съставка в хранителни добавки за изгаряне на мазнини.

2. Предотвратява диабет

Антиоксидантите в тази естествена напитка играят важна роля в регулирането нивата на кръвната глюкоза, подпомагайки превенцията на диабет тип 1 и 2.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3
Сподели

Коментари