Евтини самолетни билети

След проведено мащабно проучване вече е ясно – италианците са най-лошите шофьори в Европа. В анкетата на Zoover са участвали над 30 хиляди жители от различни европейски страни, като повече от половината са определили в тройката на „първенците“ италианците, поляците и гърците, съобщава GlobalScience.

Италианските шофьори са получи 23.7% от гласовете, а с това и титлата „най-лоши от лошите“ водачи на МПС в Европа. Те надминаха миналогодишните водачи в листата – гърците, които получиха 18%. Трети в подреждането са поляците с 14%, които за първи път попадат в „почетния списък“. Ето я и цялата класация на 10-те нации с най-лошите шофьори в Европа.

1. Италия – 23.7%
2. Гърция – 15.6%
3. Полша – 14%
4. Германия – 7.9%
5. Франция – 7.7%
6. Холандия – 5.6%
7. Испания – 5%
8. Великобритания – 4.1%
9. Белгия – 3.9%
10. Швеция – 2.7%


Показателен за качествата на италианските шофьори е факта, че самите италианци са поставили начело в позорния списък своите съотечественици. 28% от анкетираните италиански шофьори са потвърдили резултатите от допитването.

Не е за пренебрегване и фактът, че гръцките шофьори също нямат особено високо мнение за себе си. 38% от анкетираните водачи от южната ни съседка са категорични: „Най-лошите от най-лошите шофьори са гърците“.

Изключително любопитно изглежда подреждането точно под челната тройка. Там се нареждат съответно германците на номер 4 със 7.9% и французите, които са пети, със 7.7%. Тези две нации официално доскоро се славеха с възпитанието и дисциплината си, не само на пътя.

И все пак, ако позицията на германците е истинска изненада, то французите само затвърдиха статуса, с който се сдобиха в подобно проучване отпреди година.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.