Правилното хранене понякога ни изглежда като мисия „невъзможна“ в напрегнатото ежедневие.

А ето че настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее за онова толкова желано добре оформено тяло.

За капак идва и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни. Как да се енергизираме и да се чувстваме добре?


Днес ви представяме 10 суперхрани, които да държат ума и тялото ни в кондиция.

1. Орехи

Чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение. Аминокиселината „триптофан“ в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стреса. Те се усвояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото.

2. Пресен чесън

10 суперхрани на помощ срещу преумората

Тайната на продукта се нарича алицин. Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати.

3. Спанак

Богат на желязо, много подходящ за консумация, особено за вегетарианци, които не могат да го набавят от месо. Спомага работата на митохондриите в организма ни, за да освобождават повече кислород и по този начин да се чувстваме по-енергизирани.


4. Артишок

10 суперхрани на помощ срещу преумората

Ако усещате умора, дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезий. Артишокът е чудесен източник на минерала.

5. Сьомга

Сьомгата е най-ценният източник на омега-3 мастни киселини. Спомага за хидратацията в организма ни, а това се отразява на цялостния вид на тялото ни.

6. Ягоди

10 суперхрани на помощ срещу преумората

Освен че са изключително вкусни, ягодите са и много полезни. Имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните природни фактори.

7. Яйца

Яйцата са продуктът, който спомага за по-добра памет.


8. Боровинки

10 суперхрани на помощ срещу преумората

Ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, резултатите няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който активно подпомага паметта.

9. Грейпфрут

Прясно изцеден сок от плода е енергийната доза, от която се нуждае организмът ни всекидневно, особено в първите дни на пролетта.

10. Зеленчуци

10 суперхрани на помощ срещу преумората

Сезонните зеленчуци са естествен дар от природата, богати на аминокиселини и витамини и важни за правилното функциониране на организма ни.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.