Бруно Марс изпя за нея, че е ценна и рядка като бяло злато. Често е давана като пример за красота с най-идеалните пропорции за красиво лице.

Отказва три от най-известните женски роли през последното десетилетие – в “Първичен инстинкт”, в “Мълчанието на агнетата” и в “Евита”.

В стремежа си да докаже, че не е просто красавица, винаги учи наизуст целия сценарий, не само своите реплики. Една от най-емблематичните ѝ роли е на Жената-котка и точно като нея, Мишел Пфайфър никога не пада по гръб.


1. Корените

Вероятно преплитането на толкова много различни народности, е причината за невероятната красота на актрисата. Нейният дядо по бащина линия е от немски произход, а баба ѝ по бащина линия има английски, уелски, френски, ирландски и холандски корени.

Дядо ѝ по майчина линия е от швейцарско-немски произход, а баба ѝ по майчина линия – от шведски произход. Мишел най-много се възхищава на майката на баща си, която е отгледала сама пет деца по време на Голямата депресия. На 50-годишна възраст тя се мести от Северна Дакота в Калифорния само с шивашката си машина в багажника на пикапа и петте си деца.

2. Раждането

Мишел Мари Пфайфър се ражда на 29 април 1958 година в Санта Ана, Калифорния, САЩ. Бащата – Ричард /Дик/ Пфайфър е доставчик на климатици. Майката – Дона Джийн Таверна е домакиня. Израства в многодетно семейството. Има един по-голям брат – Рик и две по-малки сестри – Дороти Даян “Диди” Пфайфър и Лори Пфайфър.

3. Лутането

Посещава гимназия “Fountain Valley” в град Фаунтън Вали, Калифорния. Докато учи, работи като касиерка в супермаркет “Vons”. В продължение на една година посещава колежа “Golden West” в Хънтингтън Бийч, Калифорния, където е член на сестринството “Alpha Delta Pi”.

Пропуска твърде много от лекциите за съдебен репортер, заменяйки ги с разходки по плажа. Резултатът е окончателният ѝ отказ от образователната система, което не е особено добре прието от родителите ѝ. Захвърля учебниците и стартира обучение за съдебна стенографка. Но нищо от това не е достатъчно, за да я удовлетвори и укроти. Лутането ѝ я води до решението да се “сблъска” със славата.


4. Конкурсите

През 1978 година участва в конкурс за красота и печели титлата “Miss Orange County”. Същата година участва в конкурса “Miss California”, където завършва на шесто място.

След участията ѝ в тези конкурси, се сдобива с агент и започва да се явява на прослушвания за роли в телевизията и киното. Първата ѝ работа като актриса е в ролята на Алиса в парада по главната улица на “Disneyland”.

5. Сектата

Докато ходи на курсове по актьорско майсторство в Лос Анджелис, Мишел се сприятелява с двойка, проповядваща култ към метафизиката и вегетарианството. Наричали начина си на живот “breatharianism” или “слънцеядство“ и изисквали от всеки, който е част от обкръжението им, да го спазва.

Те помагат на Пфайфър да спре пиенето, пушенето и наркотиците, докато постепенно поемат контрола върху живота и парите ѝ. За да може да плаща членския си внос, започва да ходи на всякакви кастинги и да не подбира ролите си. Натрупва опит и калява волята и издръжливостта си.

6. Първият брак

Питър Хортън – състудент от актьорската школа я спасява от сектата. Двамата сключват брак в Санта Моника през 1981 година. Заминават на щастливо сватбено пътешествие, което е прекъснато от избирането на Мишел за главната роля във филма “Брилянтин 2”. Развеждат се през 1988 година. След това името ѝ се свързва с актьорите Джон Малкович, Майкъл Кийтън и Фишър Стивънс.

7. Осиновяването

През ноември 1992 година решава да си направи подарък за предстоящия ѝ 35-ти рожден ден и подава документи за осиновяване на дете. През март 1993 година процедурата по осиновяване е стартирана и Мишел става майка на новородено цветнокожо момиченце. Кръщава я Клаудия Роуз в деня, когато се омъжва за втори път.


8. Вторият брак

През януари 1993 отива на уговорена среща от най-добрата ѝ приятелка – Кейт Гинзбург с телевизионния сценарист и продуцент Дейвид Кели. Първата им среща не е нещо особено, но на следващата седмица той я води на кино. Гледат екранизацията на “Дракула” на Брам Стоукър от 1931 година. Тя е запленена от Дейвид, споделя му за осиновяването и той не се отказва от нея. Женят се на 13-и ноември 1993 година. През август 1994, Мишел Пфайфър дарява Дейвид със син – Джон Хенри Кели.

9. Болестта

Организмът на актрисата е подложен на какво ли не – от живот само на цигари и кола до слънцеядство. Разделя се окончатeлно и с всичките си лоши навици от миналото, след като ѝ откриват онкологично заболяване – базалиом (базално-клетъчен рак на кожата). Претърпява успешна операция по отстраняването му и започва да води наистина здравословен начин на живот.

10. Козметиката

Интересът ѝ към по-чистите продукти се заражда, когато баща ѝ и най-добрият ѝ приятел се разболяват от рак. Има теория, че това се случва, защото има нещо нередно в околната среда. Така става един от защитниците на чистата красота и дори посещава Капитолия, за да лобира за реформи в козметичната индустрия.

С появата на децата си, започва да се интересува много и от козметичните съставки. Така попада на базата данни на работната група по опазване на околната среда “Skin Deep”, която оценява продуктите за лична хигиена според това колко са опасни и дали трябва да се използват.

Тя забелязва, че ароматът е с изключително висок рейтинг на опасност и спира да използва парфюми. Но след 10-годишна пауза ароматите започват да ѝ липсват и решава да създаде собствена линия чисти парфюми. Така се раждат ароматите “Henry Rose”, които носят имената на двете ѝ деца и се състоят от 100% чисти съставки.

Линията е сертифицирана от възможно най-строгите организации, опаковката на парфюмите е от биоразградими и безопасни компоненти, а бутилките са от стъкло, което е 90% рециклирано и подлежи на рециклиране.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *