Често има моменти в забързаното ни ежедневие, когато се заглеждаме през най-близкия прозорец и оставяме въображението си да вилнее на воля. Започваме да премятаме необятния брой възможности, които предлага светът и се чудим коя от тях да изберем днес.

Колко често всеки от нас си е мечтал да бъде милиардер? Тогава всички пречки, които срещаме всеки ден, ще изчезнат. Ще бъдем свободни да гледаме през прозореца и да мечтаем, без да се чувстваме гузни, че не си вършим работата. Не, не… чакайте… Идеята беше, че ако сме милиардери, тогава ще излезем навън да осъществяваме тези мечти, а не да седим пред прозореца. Точно така.

Но докато това се случи, все пак трябва да имаме изготвен план, какво ще правим с тези купища пари, веднъж щом ги получим. Разбира се, ние сме сериозни възрастни, които ще ги използват за покриване на дълговете, изплащане на сметките, подобряване на начина на живот на семейството и близките, както и на тези, които нямат същите възможности като нас.


А сега да преминем към нещата, които ще направим с парите, след като вече сме изпълнили задълженията си на сериозни възрастни. Ето 10 идеи как да бъде разпределено едно несметно богатство!

1. Ексцентричният богаташ

Да си ексцентричен не е задължителна точка от трудовата характеристика на човек с много пари, но от друга страна… хей, можеш да си го позволиш! Всички онези неща, от които си искал да имаш по много – сега е твоят миг да създадеш собствена шантава колекция. Всичко – от кенчета безалкохолни (или бира), през класически автомобили, до частни самолети, може да стане твоята запазена колекционерска марка.

2. Направи дома си своя рай

10 щури идеи, които да осъществиш, ако станеш милиардер

Притежаването на много пари включва пътувания из целия свят (за най-големите ентусиасти – и из Космоса). Но какъв е смисълът на хубавото пътуване, ако не можеш да се завърнеш в дом, който е по-вълнуващ от всичко, с което си се сблъскал извън него.

Да започваме – комбинация от стълбище-пързалка, киносалон на втория етаж, кухня с автоматичен робот-готвач (за хората, които не се доверяват на собственото си готвене), покрив обсерватория, басейн на етажа под спалнята с лесен достъп още със ставането от леглото. Какво повече може да поиска човек?


3. Какво прави това копче тук?

Докато сме все още на темата за оборудване на дома с глезотии, нека отметнем и тази точка, която би трябвало да е на първо място за всеки, който може да си го позволи. В случай, че в момента този текст се чете от настоящ милиардер и той няма в къщата си тайно помещение, имам само един въпрос към тях – какво чакате?!

Библиотечка, която разкрива скрита врата, щом някой извади „Тайната на имението“ на Агата Кристи. Замаскиран бутон на бюрото ви, който при натискане задвижва платформата под въртящия се стол, на който седите, и с нея се придвижвате до тайното ви убежище. Или коридор с огледала, хитро замаскиращ проход, за който единствено вие знаете.

4. Нещо се задава

10 щури идеи, които да осъществиш, ако станеш милиардер

Да видим с какво още може да се поглезим. А, да… тематична песен! Всички сте гледали филми и знаете как, когато на екрана се появи главният герой/злодей (всеки с предпочитанията си) изведнъж времето забавя ход, всички зяпват с отворени усти, страничните звуци утихват, цветовете сякаш стават по-ярки, а на заден фон се чува най-епичната мелодия, която можете да си представите. Тематичната песен може да превърне живота ви в едно непрестанно филмово преживяване.

Само си представете – отивате на работа *епична музика*, прибирате се вкъщи *епична музика*, появявате се на парти *епична музика*, слизате до кварталния магазин *епична музика*. Тази глезотия няма недостатъци!

„Ало, Джон Уилямс ли е? Голям фен съм ви. Особено ми харесва работата Ви в „Империята отвръща на удара“. Нали се сещате с Имперския марш и т.н. … Дали може да уредим нещо и за мен?“


5. Частни въртележки

Колко е вълнуващо да излезеш да се забавляваш в лунапарк! Влакчета, въртележки, въздушни кули, сладолед и захарен памук. А колко е уморително и трудно наистина да се насладиш на всички тези неща, когато трябва да се редиш на безкрайните опашки, да чуваш от всички страни виковете и плача на десетки деца.

Хей, погледни в портфейла си. Виждаш ли няколкото милиарда, за които си говорим от началото на този странен разговор. Те са твоето решение! Направи си собствен лунапарк! Можеш да го кръстиш „АЗ-ЛЕНД“ и да се забавляваш, когато си поискаш. Край на опашките и тълпите. Скачай на Виенското колело, което е с твоя лик в центъра, и опъни крака, докато си пийваш от кръстения на теб шейк!

6. Прескачай от свят в свят

10 щури идеи, които да осъществиш, ако станеш милиардер

Когато четеш някоя книга, въображението ти работи на пълни обороти, за да може да се почувстваш сякаш наистина си се пренесъл в друг свят. Ами, ако можеше да го направиш наистина? Какво те спира сега?

Превъплъти се като Фродо и тръгни на пътешествие с Единствения пръстен около врата си (за най-автентично преживяване е най-добре да се отиде до Нова Зеландия), обикаляй из английската провинция в подходящо облекло и почувствай гордостта на Елизабет Бенет или пък разгадай мистерия с убийства, като от книгите на Агата Кристи. За последното препоръчвам да наемете актьори да играят труповете, защото алтернативата не е добре приета.


7. Сещате ли се за онази сцена от „Красавицата и Звяра“… да, точно тази!

Ако разиграването на сценки не е по вашия вкус и оставате верни на доброто старо сядане в удобен стол и четенето, на която и да е книга от библиотеката, тогава препоръката ми е следната. „Красавицата и Звярът“.

Не, не, нямам предвид да намерете страшен и космат, но със златно сърце, герой, който да ви отвлече в замяна на родителите ви и да ви затвори в разкошен замък с говореща посуда. Е… ако искате, може да се пробвате, но в наши дни говорещата посуда е трудна за наемане. Говоря за невероятната, абсурдна, прекрасна и необятна библиотека в замъка на Звяра. За подобно нещо си заслужава да станеш милиардер.

8. Трябва да си купим бар!

Нужно ли е да казвам повече…


9. Не е за всеки, но все пак…

В живота на всеки милиардер идва момент, в който вече нищо не му изглежда вълнуващо. Веднъж, щом премахнеш лимита на паричните граници, всичко изглежда твърде лесно и достъпно. Нека всички милиардери, които са достигнали този етап, да се огледат за вдъхновение към братята си по пари Брус Уейн, тайно познат като Батман, и Тони Старк, всеизвестен като Железния човек. Мммм, май имаше и още някой… А, да! Здравей, Илън Мъск! Правиш го точно, както трябва! 😉

10. Какво друго остана?

Оставих за последно най-интересната и най-шантавата идея. Какво ви говори името Скрудж? Не, не сърдитият богаташ, който е дело на Дикенс. Вярно, че казах шантава идея, но не чак толкова шантава, че да включва духове. Говоря за сърдития богаташ, който е патица и споделя роднински връзки с патока Доналд. Точно така – чичо Скрудж.

Усещате ли накъде бия с въпросната шантава идея? Става въпрос за класическата сцена, в която чичо Скрудж се гмурка със замах в несметното си богатство от златни жълтици. Щом един анимационен паток може да си го позволи, защо не и уважавани и доказани милиардери като вас! Всеки има нужда да разпуска по един или друг начин!

PS: Само да отбележа, че ако наистина се решите на изживяване, подобно на това на чичо Скрудж, най-добре е да не се хвърляте с главата напред, от високо, в помещение пълно със стотинки, защото, вярно не съм специалист, но съм почти сигурна, че издръжливостта на човешките кости, не е същата като тази на анимационните патици. Гмуркайте се внимателно и предпазливо! Приятно плуване!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.