10 лесни начина да опазим околната среда

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 лесни начина да опазим околната среда

Изгорелите автомобилни газове в атмосферата и индустриалната промишленост, която непрекъснато замърсява водите и почвата, са сред основните заплашващи фактори за околната среда и нашето здраве.

Съществуват много кампании по света за опазването на природата, които водят до положителни глобални промени. Всеки от нас обаче може да помогне за опазването на околната среда и да допринесе за положителните промени, без особени усилия.

Днес ви представяме 10 лесни начина, с които можем да помогнем на скъпата си планета и да я направим по-добро място за живеене.

1. Да засадим дърво

Всички сме чували за поверието, че човек е задължен в рамките на живота си да посади поне едно дърво. Да се замислим обаче колко от нас и хората около нас наистина са го правили. Дърветата представляват белите дробове на нашата планета. За нещастие увеличаването на земеделските площи и индустриализацията засилват темповете на намаляването на горите.

2. Да подкрепим местната продукция

Превозването на храната, която консумираме, води до замърсяване на природата. Един от начините да опазим околната среда чиста е като купуваме сезонни плодове и зеленчуци и такива, които са произведени по-близо до нашия дом. Още по-добър начин да пазим природата е като сами отглеждаме продукция. Някои подправки и зеленчуци могат да се отглеждат в саксии, така че не можем да се оправдаваме с това, че нямаме градина.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3
Сподели

Коментари