10 признака за хранителен дефицит при децата

Като родители, ние правим всичко възможно, за да осигурим добра, здравословна околна среда за децата си. Понякога обаче, дори и с най-добрите усилия, нашите деца могат да страдат от хранителни дефицити.

В тази връзка повечето родители си задават въпроса, дали чрез храната, която набавят на детето си, то получава необходимите за развитието си хранителни вещества. Ако имате някакви съмнения, задължително се консултирайте с вашия лекар.

Чрез храната децата успяват да си набавят необходимите калории, които да отговорят на техните хранителни нужди, въпреки това трябва да знаете как хранителните дефицити могат да им се отразят. Ето 10 признака за хранителен дефицит при малчуганите.

1. Депресия / безпокойство

Депресията и безпокойството се образуват в мозъка, но могат да бъдат предизвикани от хранителен дефицит. Затова трябва да осигурите достатъчно аминокиселини на децата си. А аминокиселините се съдържат в протеините.

10 признака за хранителен дефицит при децата2. Хиперактивност

Хиперактивността е свързана със способността на мозъка да обработва информация. Деца с хиперактивност често имат и лоши бактериална флора и храносмилане. Това затруднява абсорбирането на различни хранителни вещества от организма. може да е трудно за организма да абсорбира много различни хранителни вещества. В този случай лекарите препоръчват премахване на преработени храни от менюто.

3. Забавена реч

Забавената реч може да бъде свързана с недостиг на витамин B12. Препоръчва се приемане на естествени храни съдържащи B12, а такива са телешкото, пилешкото, риба, свинско месо, млечни продукти и яйца.

4. Суха кожа/коса

Сухата кожа и коса може да бъде свързано с дефицит на мастноразтворими витамини като витамин А, D, E, и K2.

5. Изкривяване на зъбите

Никой родител не иска детето му да има лоши зъби. Връзката между лошите зъби и хранителния дефицит е добре описана в книгата на д-р Уестън А. Прайс „Nutrition and Physical Degeneration“. Той е установил, че дори зъбите на близнаци, които се хранят с различни храни, не растат еднакво. Деца, които консумират храна, богата на мазнини, с животински протеини и правилно подбрани въглехидрати храна, имат добре изглеждащи зъби, със съвсем нормално разстояние между тях.


6. Кариес

Повечето хора смятат, че кариесите са следствие от прекомерна употреба на сладко, но тяхната поява може да бъдат свързана с дефицит на определени минерали или мастноразтворими витамини.

7. Често боледуване

Добрият имунитет е препоръчителен за всяко дете и, ако вашето боледува често, то това може да се дължи на определени хранителни дефицити.

10 признака за хранителен дефицит при децата8. Честа смяна на настроения

Според Джулия Рос от Mood Cure, наситените мазнини, особено Омега 3 мастни киселини, са особено важни за стабилното настроение на човек. Също така е важно да знаем, че хормоните на децата трябва да бъдат добре балансирани. Голямо количество естроген в организма може да накара децата да се почувстват раздразнителни и мрачни. Тук на помощ идват морковите, които помагат за абсорбцията на естрогена.

9. Лоша черепна структура или синдром „сплескана глава“

Според изследванията на д-р Уестън А. Прайс оформянето на черепните кости на плода зависи от храната, която майката приема докато е бременна. Тя трябва да е богата на мазнини, протеини. Зеленчуците и плодовете също са препоръчителни, а преработени храни забранени.

10. Затлъстяване

В повечето случаи наднорменото тегло е свързано с неправилното хранене. Когато консумираме храни, които не ни осигуряват нужните хранителни вещества, телата ни са гладни. Те са създадени за бъдат захранвани с баланс от всички храни, включително и морски дарове, животински продукти, сурово мляко, сирене, масло, кокосово масло, плодове, зеленчуци и, разбира се, правилно приготвени храни. Когато сме на неправилна диета или се храним с преработени храни, лишаваме организма от нужните му вещества.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *