„Правилно“ е абстрактно понятие, което променя значението си в различните етапи от човешкия живот.

Ние все пак изготвихме кратък списък с признаци, които могат да ви покажат дали човекът до вас отговаря на настоящите ви стандарти за здравословна връзка.

Ако имате колебание трябва ли да задълбочите отношенията с настоящата си половинка и струва ли си да продължите, днес ви представяме 10 признака, че сте в правилната връзка.


1. Споделяте общи мечти за бъдещето

Първоначалният трепет от нова връзка, за нещастие, винаги отлита. А това, което ще ви задържи заедно, са общият светоглед и начинът, по който мечтаете да живеете. Независимо дали копнеете да пътешествате из света с половинката си, задържайки се на едно място не повече от месец, или пък винаги сте искали да създадете семейство, което организира барбекю вечеринки в задния си двор, споделянето на сходна визия за бъдещето е ключов признак дали връзката ще просъществува.

2. Компромисът е признак на уважение

Нездравословните отношения лесно могат да се познаят по схващането, че компромисът във връзка винаги означава вид жертва. Ако партньорът ви никога не отстъпва и не желае да синхронизира нуждите си с вашите, това често е знак, че егоизмът надделява над любовта. А както великите писатели са писали, истинската любов не познава егоизъм.

3. Уважение към ценностната система на половинката

Ценностите на всеки са различни, но едно нещо е сигурно: ако връзката ви често ви поставя в ситуации, които компрометират моралните ви ценности, то това не е компромис в името на любовта. Това са токсични отношения, от които трябва да се освободите. Всеки, който ви принуждава да се промените, пренебрегвайки религиозните ви възгледи или вътрешни усещания относно моногамията, деца или секс преди брак, не уважава това, в което вярвате.

4. Уважение към сексуалните ви предпочитания

Както не бива да жертваме моралните си ценности под натиска на някого, така и интимните отношения между партньори трябва да са безопасна среда за експресиране. Всичко, което ви създава напрежение в тази област, трябва да бъде елиминирано с помощта на откровена комуникация или дори професионална намеса от терапевт. Разбира се, да сте широкоскроени е огромен позитив в правилната връзка, тъй като ще ви позволи да експериментирате с различни секс играчки, с нови техники, с други хора, което ще ви помогне да откриете нови неща, както за себе си, така и за партньора си.


5. Спокойствие е знак на здравословни отношения

Време е да развенчаем мита, че спокойствието в една връзка е скучно. Съвременната поп култура погрешно ни втълпява, че трябва да сме ловци на драма и истинската любов е трудна, предизвикателна и невъзможна. Често най-ясният знак, че сте с правилния човек, е усещането за спокойствие и мир. 

6. Емоционалният растеж се случва заедно

Това отнема време, за да си проличи, но в правилната за вас връзка емоционалният растеж е ключов и често неизбежен. Когато човекът, в който се превръщате, допълва човека, в който партньорът ви се превръща, това означава, че вървите заедно по пътя, който ще ви направи по-добри.

10 признака, че сте в правилната връзка

7. Приемате недостатъците един в друг

Когато човекът до нас ни приема с всичките ни човешки несъвършенства, вместо да се опитва да ни моделира по негов мечтан образ, тогава се чувстваме на правилното място. 

8. Привличането не отшумява

Що се отнася до романтични взаимоотношения, тялото е променлив съветник. Физическото привличане преминава през различни етапи в хода на връзката, но енергийното запазва интезитета си, дори с напредването на възрастта.


9. Закрилата понякога приема формата на бяла лъжа

Белите лъжи са част от всяка комуникация. А когато те е грижа за някого толкова много, че не можеш дори да му поднесеш лоша новина, за да не му причиниш страдание, то тогава спестяването на болезнена информация не бива да се възприема като лъжа или предателство. Напротив! Любовта ни кара да предпазваме близките си на всяка цена… Та дори премълчаната истина понякога е знак, че човекът до вас искрено ви обича.

10. Шегата е част от всяка здравословна връзка

Шеговитото подмятане между партньори е често срещано явление, но има голяма разлика между язвителен коментар и забележка, поднесена с хумор и любов. Направете бърза справка с публичните интеракции между Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли и ще разберете дали сте в правилната посока.

Източник: онлайн секс шоп магазин


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.