Този май се запознайте с герой, единствен по рода си – Кокозайо. Той ще ни отведе на необикновено пътешествие, в чийто край ще открием, че това, което ни прави различни, е и това, което ни прави специални. В кината вече е анимацията „Кокозайо и Хамстерът на мрака“.

Разказващ трогателна и добре позната история, приказната анимация „Кокозайо и Хамстерът на мрака“ е филм, който по оригинален и забавен начин ни представя темите за това колко е важно да пораснеш навреме, за неизбежния сблъсък между поколенията и най-вече за приемането на различните.

Наполовина пиле, наполовина заек, Кокозайо силно жадува да се впише в света и да бъде обичан, въпреки че е различен. Осиновен от крал Питър, който е известен авантюрист, Кокозайо е обсебен да изследва света около себе си и въпреки пословичната си непохватност, е винаги готов за геройства и приключения.


Когато най-големият злодей в кралството – неговият собствен чичо, избягва от затвора и заплашва да отнеме трона на баща му, Кокозайо заедно с най-добрия си приятел Ейд и безразсъдната майсторка на бойни изкуства Мег се отправя на епична надпревара с времето, за да спре чичо си и да докаже на себе си и на всички останали, че е безстрашният герой, който мечтае да бъде.

Ще успее ли Кокозайо да спаси кралството, въпреки скептицизма на всички около него? И по-важното, ще успее ли този чудат герой да приеме най-накрая себе си, за да може да победи и враговете си?


Ползващ различни техники на рисуване от богатите традиции на американската, европейската и японската анимации и вдъхновен от герои от класически екшън филми и популярни приключенски франчайзи от 80-те, „Кокозайо и Хамстерът на мрака“ обещава фантастично приключение с вълнуваща история и незабравими герои, каквито нямаме възможност да гледаме често на големия екран.

Герой, единствен по рода си, „Кокозайо и Хамстерът на мрака“ е вече в кината, а тази седмица © Меломан.бг • Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите двоен кинобилет за филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 26 май и спечелете. Успех!

Дни след официалната премиера на „Кокозайо и Хамстерът на мрака“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за създателите, героите, сюжета и тайните детайли около лентата.

1. Създавайки сценария, авторите на филма черпят вдъхновение от емблематичната творба „Героят с хиляди лица“ на Джоузеф Кембъл, която е „библия“ за множество кинотворци, сред които истински живи легенди като Джордж Лукас, Стивън Спилбърг, Джордж Милър и много други.

2. Когато се присъединява към екипа на анимационното студио nWave, режисьорът на „Кокозайо и Хамстерът на Мрака“ – Бенджамин Муск, работи по „Мисия до Луната 3D“ – първaта 3D компютърно създадена анимация, продуцирана изцяло в Европа.


3. „Кокозайо и Хамстерът на мрака“ е създаден по популярната и награждавана поредица „Chickenhare“ на Крис Грайн (прочул се с произведенията си „Time Shifters“, както и с адаптирането на култовата поредица книги „Animorphs“ в популярни графични романи), който е и изпълнителен продуцент на проекта. Създателите на филма харесват именно уникалността на образа на Кокозайо, както и фактът, че досега не е бил показван на голям екран.

4. За визуалното създаване на чудния свят, в който живее Кокозайо, създателите на филма привличат аниматори от различни краища на света. Един е от Нигерия, друг – от Нидерландия, а трети са французи. За да намерят най-подходящите, дори използват и Instagram профила на ArtStation – най-голямата платформа за артисти в света, която дава възможност на всеки да покаже своите творби, да открие следващия си проект и да се свързва с хора от бранша.

5. Саундтракът на анимацията е създаден от популярната белгийска поп-рок банда Puggy. За създаването му белгийската група поема в изцяло нова посока, различна от характерното им звучене, и изследва съвсем друг музикален стил – произведения, изпълнявани от класически оркестър – своеобразна препратка към класическите приключенски филми и вдъхновени от иконичните саундтраци, които легенди като Джон Уилямс и Ханс Цимер за създавали за „Междузвездни войни“, „Индиана Джоунс“, „Извънземното“, „Джурасик свят“.

6. За Puggy създаването на филмов саундтрак не е нещо ново. Преди да приемат работата по „Кокозайо и Хамстерът на мрака“, те работят по създаването на музиката и за други емблематични за студиото продукции – „Синът на Голямата стъпка“ и „Семейството на Голямата стъпка“.


7. За да създаде живия и преливащ от цветове свят на „Кокозайо и Хамстерът на мрака“, арт директорът на продукцията Кристофър Грао черпи вдъхновение както от филмите за супергерои, така и от множеството стрийт арт фестивали, които посещава.

8. Но все пак, създавайки визията на Kралството във филма, Грао се обръща и към класиката, вдъхновявайки се от класически култови места като обявения от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство – Мон-Сен Мишел и средновековния град Сен Пол дьо Ванс, намиращ се в близост до Кан.

10 любопитни факта за анимацията "Кокозайо и Хамстерът на мрака"

9. По създаването на „Кокозайо и Хамстерът на мрака“ работят 24-ма аниматори, от които 15 са в основния екип, създаващ анимацията.

10. Едни от най-трудните за създаване герои са култовите „прасенца“, които имат ключова роля във филма. Oсобено труден за пресъздаване е начинът, по който се движат, тъй като те постоянно се трансформират в правилни форми и движението им е под прав ъгъл.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.