Евтини самолетни билети

Тази тема засяга грижата за тялото ни, като превенция на редица проблеми, но и като част от заслужения ни релакс, който е задължително да си подаряваме по-често. Тя е доста важна и надявам се за някой от вас – полезна. Тук ще ви предложа 10 причини да започнете да посещавате масажист, като част от грижата за физическото и емоционалното си състояние.

Няма да засягам това, че доста хора не обръщат внимание на ползите от масажа, а ще се опитам да ви предложа факти, с помощта на които всеки да си направи сметка дали не би било добре, освен с тренировките и правилната храна, да награди тялото си и с процедура, от която смело мога да кажа, че то се нуждае.

1. Претоварване на тялото

Стрес, натоварено ежедневие и тежък физически труд. Кой ли ги няма в битието си в днешно време? Редовно довеждаме тялото си „до ръба“, като, разбира се, то си има свои механизми за възстановяване. Масажът обаче винаги е добра идея по пътя към по-бързото и правилно възстановяване на всички системи в организма ни.


2. Релакс на ума и сетивата

Много хора биха се съгласили, че няма по-добър релакс от това да се отпуснат, а върху тях да се изпълнява масаж, в края на който ще се чувстват леки и наистина отпочинали. Така сякаш са се отървали от негативното в себе си. Това буквално е така, тъй като масажът, освен че премахва натрупаната умора в мускулите, я придвижва към черния дроб, от който ще бъде преработена и изхвърлена. Също така и приятните чувства по време на изпълнението му и чувството за грижа към себе си влияят изключително положително върху нервната система на масажирания.

3. Подобрен имунитет

Има страшно много масажи, които спомагат борбата с простудни заболявания и настинки, за това той още от древността се е използвал като средство в помощ преодоляването на дадено неприятно състояние. В някой случаи, когато приема на лекарства не е препоръчителен, като например при кърмене, се правят масажи за по-бързо овладяване на неприятното положение. Доказано масажът подобрява притока на лимфа в тялото и повишава броя на белите кръвни клетки.

10 причини да започнем да ходим на масаж

4. Дренаж

Подутите глезени и подпухналата кожа са явен сигнал, че тялото се нуждае бързо от дренаж. Много често след дрениращ масаж можете да усетите страхотна лекота в краката или в друга част на тялото, върху която той е извършен. Дренажът спомага придвижването на отпадните продукти от лимфните възли към сърцето и черния дроб, където те ще бъдат преработени акуратно. Дренажът е важен както заради козметичния, така и заради здравословния си ефект.

5. Антиоксидант и детокс

Тялото до голяма степен, ако е здраво, успява напълно само да се справи с антиоксидантните процеси, но има разнообразни видове масажни терапии, който спомагат изключително за извеждане на токсините и шлаките от кожата и организма. Такава например е медотерапията, както и редица други. Феновете на детокса могат до голяма степен да си помогнат, като започнат да посещават масажиста си.


6. Предотвратяване на травми

За занимаващите се със спорт или тежко физическо натоварване масажът играе доста важна роля. Механичният натиск върху мускулите спомага за тяхното раздвижване, за премахване на отпадните продукти в тях, както и в раздвижването на ставите и сухожилията. Много често по гърба си можете да напипате нещо като малки, прескачащи възелчета или плексит, като редовният масаж е сигурен помощник в борбата с тях.

7. Лекуване на болежки

Стари травми, скованост от неправилна стойка или болки от неудобно спане – всички тези неща могат да бъдат повлияни и излекувани от механичния ръчен масаж. В повечето пъти добрият и можещ масажист успява успешно да напипа и поправи травмираната повърхност и неприятното усещане да изчезне веднага след приключване на масажа.

10 причини да започнем да ходим на масаж

8. Кръвообращение

Ръчният масаж повишава и спомага циркулацията на кръвта в тялото, а както всеки знае, по-доброто кръвообращение спомага транспорта на кислород и хранителни вещества до тъканите и пренос на токсините до акуратните места, като по този начин организмът не се затормозява с тях.

9. По-здрава и красива кожа

Отново чрез натиска успяваме да раздвижим кръвта и до кожата да достигнат нужните елементи. От друга страна проблемът, наречен целулит, е именно съединителната тъкан, притисната от мазнините. И тук масажът идва да помогне, като чрез движенията разбиваме мазнините и срастванията със съединителната тъкан.

10. Помага за по-добър сън

След отпускащ масаж разликата е осезаема. При едно добро разтриване тялото е добре релаксирано, мускулатурата е отпусната и се отделя хормонът ендорфин, които помага на мозъка да се отпусне и така ще се отдадете на дълбок и пълноценен сън.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.