Ако страдате от ниско самочувствие и несигурност, вероятно често се сравнявате с хората около вас.

Сравнението може да е полезно, когато го използваме да надграждаме себе си, но без да се чувстваме зле.

Във всички останали случаи не трябва да го правим. Това, което пречи на увереността ни, е картината в главата ни какви трябва да бъдем.


1. Не всичко в живота е честно

Някои хора просто имат късмет от раждането си. Надарени са с красота, която им помага ежедневно или са от заможно семейство, което им е помагало да успеят по-лесно от останалите. Това е реалността, някои имат повече предимства. Осъзнайте, че и вие имате нещо повече от друг човек.

2. Изхабена енергия

Цялата енергия, която фокусирате върху живота на другите, можете да я насочите към вас. Така ще сте по-близо до крайните си цели.

10 причини защо трябва да спрем да се сравняваме с останалите

3. Ценете успехите си

Празнувайте нещата, които сте постигнали. Ценете успехите си и ще искате да покорявате още върхове. Поставяйте летвата всеки път още по-високо и ще бъдете твърде заети, за да се сравнявате с другите.

4. Никога няма да бъдете друг

Колкото и да се стараете да бъдете като друг, това е невъзможно. Спестете си мъките и гледайте себе си.

5. Отстрани всичко изглежда по-хубаво

Не вярвайте на всичко, което виждате. Можете да си мислите, че другите имат перфектна работа, финанси и семейство, но най-често не е точно така. Хората показват успехите си, но не и паденията си. Животът, който демонстрират всички в социалните мрежи, изглежда розов, но не е реален.


6. Всичко се връща

Дайте на другите това, което най-много желаете за себе си. Ако искате работата ви да бъде оценена, ценете работата на другите. Ако искате успех, помогнете на другите да успеят. Бъдете добри с останалите и ще ви се върне обратно.

7. Винаги ще има някой по-добър

Колкото и да се трудите, винаги ще има някой по-добър от вас. Трябва да сте наясно с този факт, но и да не ви отказва да давате всичко от себе си.

8. Самонараняване

Колкото повече се сравнявате с другите, толкова по-зле ще се чувствате. Другите не ви нараняват по никакъв начин, вие го правите сами в главата ви.

10 причини защо трябва да спрем да се сравняваме с останалите

9. Разваляне на приятелства

Ако се сравнявате с приятелите си, това няма да доведе до нищо хубаво. Започнете ли да се конкурирате с тях, ще се появи завист и ще се развалят отношенията ви. Заслужава ли си?

 10. Няма как да бъдем щастливи

В това непрестанно състезание, което ние сами организираме в главите си, единствените губещи сме ние. Толкова искаме да имаме като живота на останалите, че спираме да виждаме колко прекрасен всъщност е нашият.

Вземете лист хартия и напишете всичко хубаво, което ви се е случило. Всеки успех, който сте постигнали. Със сигурност много хора биха пожелали вашия живот.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.