10-те най-излъчвани песни в ефира на България за 2018 година

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Together (Вечерай, Радо)” на група 4Magic оглавява официалната годишна национална класация на най-излъчваните песни в българския ефир за 2018 година. Данните са предоставени на Дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН от испанската мониторинг компания BMAT. Класацията обхваща периода от 1 януари до 31 декември 2018 г. и е базирана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на над 60 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.

Съотношението между български и чуждестранен репертоар в родните медии е сред най-интересните данни в официалната статистика на BMAT. Едва 22,55% от общите излъчвани записи са били на български изпълнители, а 77,45% – на чуждестранни. Това означава покачване от 0,06% в полза на излъчваната чуждестранна музика спрямо 2017 година.

С оглед на тази устойчива през последните години тенденция, лидерското място на роден артист в общата официална класация е постижение за българската музика. Дебютният сингъл на победителките в последния сезон на X Factor изпреварва дори световни хитове като “Feel It Still” на Portugal. The Man и “Havana” на Камила Кабейо, съответно на втора и трета позиция в общата класация “Топ 10 Airplay Chart”. На четвърта позиция в нея отново се нарежда песен с български фолклорни мотиви – “Sunbeams” на Фабрицио Паризи & MiYan feat. Белонога. Челната петица се допълва от “For You“ на Лиъм Пейн и Рита Ора от саундтрака на филма „Петдесет нюанса освободени“.

В чарта само за българска музика третата позиция след “Together (Вечерай, Радо)” и “Sunbeams“, е за „Чужди усмивки“ на Тото, следван от „Глей как се прави“ на Криско и Слави Трифонов и дебюта на Yoana „Да не спим“.

1. 4Magic – Together (Вечеряй, Радо)

2. Portugal. The Man – Feel It Still

3. Camila Cabello – Havana

4. Fabrizio Parisi & MiYan feat. Belonoga – Sunbeams

5. Liam Payne, Rita Ora – For You

6. KDDK ft. Arilena Ara – Last Train To Paris

7. Mahmut Orhan & Colonel Bagshot – 6 Days

8. Calvin Harris, Dua Lipa – One Kiss

9. Maruv & Boosin – Drunk Groove

10. Betta Lemme – Bambola


Коментари

Сподели

Коментари