понеделник, август 19


10-те най-лесни за отглеждане билки и подправки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10-те най-лесни за отглеждане билки и подправки

Лятото е в разгара си. През този сезон най-подходящи са леките храни, салати и супички, пресни плодове и зеленчуци. Пропуснали сте да засадите ароматните подправки, необходими за всички тези ястия? Тогава побързайте. Много от най-любимите ни такива са лесни за отглеждане.

Тук ще ви разкажем за десет, които не изискват кой знае какви градинарски умения, но пък винаги ще са ви от полза, когато искате да блеснете с готварските си способности. Плюс това, ухаят невероятно и ще са доза свежест в кухнята ви.

1. Босилек

Босилекът е много повече от добавка за пица. Той е една от най-бързо растящите подправки. Седмично изкарва по 1-2 листа. Известно за издръжливата подправка е, че при всяко нейно подрязване, започва да расте по-бързо. Честата употреба е от ключово значение за оцеляване на това растение. Това не би трябвало да ви затрудни, ако обичате песто или салата „Капрезе“.

2. Мащерка

Всяко хубаво розе заслужава хубаво приготвено френско ястие. Мащерката е бързорастящо многогодишно растение, което може да седи на открито дори през зимата. Способността му да издържа на студ го прави идеалното растение за всеки сезон, а и е перфектна добавка за летните салати и зимните чайове.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари