четвъртък, септември 19


10 интересни факта за плода личи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Екзотичният плод личи е известен с множеството си приложения в кулинарията и медицината, а вкусът му е уникален във всякаква форма. Суров или във вид на напитка – този плод е невероятен.

Личи е познат още преди 2000 години пр.н.е. Идва от Китай, където според легендите е бил дълбоко почитан в императорския двор. Смята се за плод на любовта и казват, че опита ли човек от него, много скоро ще се влюби.

Ето и 10 интересни факта за плода личи, които със сигурност ще събудят любопитството ви.

10 интересни факта за плода личи

1. Как изглежда личи?

Личи расте на дърво, което е високо около 15 метра и има широка корона. Отвън плодът е розово-червен, с груба и бодлива кора, която покрива сладката вътрешност. Плодовете имат малка костилка, която също има широко приложение в медицината. Понеже отличителният вкус се губи по време на консервиране, по-добре е да похапвате плода пресен.

2. Една от легендите за екзотичния плод

Плодът се употребява като храна още от дълбока древност в Китай. Според една от легендите за личи, китайският император Хан Уди бил много ядосан от неуспешния опит да внесе растението от Южен в Северен Китай. Тогава той се разгневил и екзекутирал всичките си градинари.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3
Сподели

Коментари