Под „почивка“ повечето хора разбират да получават пълно обслужване в мястото, където ще изкарат отпуската си. Затова основно избират all inclusive предложения.

Но връзката с природата не действа ли по-възстановяващо на организма?

Не си опитвал? Ето ти 10 причини да избереш къмпингуване пред all inclusive почивката поне веднъж. А знае ли човек – може би за теб ще се разкрие един нов начин за релакс от забързаното ежедневие.


1. Резервациите

За да си сигурен, че няма да останеш извън мечтания хотел, за който „eдна приятелка на една приятелка каза, че е много популярен този сезон“, трябва да направиш резервацията си поне половин година по-рано. Е, да, но не всички могат да си позволят този лукс на ранната резервация. Ами, понякога и добре организираните планове се провалят поради независещи от нас обстоятелства. И какво правим тогава? Не отиваме изобщо на почивка? Това е ситуация, която никога не може да се случи на къмпингарите. Просто защото къмпинги има много, места – колкото искаш. Просто разпъваш палатката/ паркираш караваната на място по твой вкус и готово – имаш си „вечно резервирана стая“, която е винаги на твое разположение.

2. Обстановката

При хотелите все някога се стига до този момент, в който „искам да идем някъде, ама нищо на пазара не отговаря на очакванията ми“. Това няма как да ти се случи с палатката или караваната. Искаш на планина, на море, до язовир или в конкретна местност? Можеш да идеш на най-доближаващото се до представите ти място, стига, разбира се, да е законово позволено.


3. Менюто

Едно от най-често чуваните оплаквания от all inclusive хотелите е, че храната е недостатъчно разнообразна за цената, която човек е платил. Този проблем е несъществен при къмпингуване, защото там какво ще се хапва си е изцяло твое решение. И няма как да останеш недоволен нито от броя ястия, нито от подбора им – те зависят изцяло от теб и компанията, с която си решил да прекараш почивката си.

10 причини да предпочетеш къмпингуване пред all inclusive

4. Безвремие

За да си максимално доволен от почивката, ти се иска да се движиш по твой график, а не да ставаш в 7:30 часа, въпреки че не си на работа, но понеже сервират закуската в 8 ч. и да не я пропуснеш. На къмпинга времето си го разпределяш ти – ставаш, когато пожелаеш, занимаваш се, с каквото си пожелаеш, колкото време си отделиш и се храниш, когато ти прецениш. Пълен айляк!

5. Заниманията

Няма аниматори в all inclusive хотел, които да могат да ти предложат сериозни активности – сърф, борд, кайт, волейбол или каквато и да е по-спортно занимание. Ако пък не си фен, просто коктейл/биричка на плажа е къде-къде по-приятно от излежаване на шезлонг край басейна. Та кой отива на почивка, за да стои край басейн, ако има на разположение в близост естествен воден източник? Палатките/ караваните дават завидното предимство да се събудиш и „голямото синьо“ да е буквално пред теб, а не просто гледка от терасата.

6. Съседите

Отидеш ли на хотел, винаги тайно се молиш в съседство да няма шумни младежи, бурна влюбена двойка или семейство с малки деца, за да си сигурен, че вечерта ще можеш да спиш спокойно. Този потенциален проблем автоматично отпада при къмпингуване, защото ти определяш сам на какво разстояние ще си от съседите си по кемп. Ако имаш късмет, дори може да нямаш такива. Твоето спокойствие зависи предимно от теб.

7. Туристи

Имаш приключенски дух? Не обичаш да ходиш по „туристическите“ дестинации и да се блъскаш в навалицата, за да си поредния снимал се до „най-посещаваното място в района“? Не живееш за снимките в социалните мрежи и не броиш лайковете под всеки пост? Искаш сам да определяш графика си по време на ваканцията, която си си подарил? Къмпингът е твоето нещо!

10 причини да предпочетеш къмпингуване пред all inclusive

8. Качество

Иде ли човек на all inclusive почивка си казва „Ще се възползвам максимално от всичко, което ми се полага – аз съм си платил все пак“. Ето така се стига до моментите, в които, не ти се яде следобедна закуска, ама понеже сервират в ресторанта и „ти си си платил за нея“, отиваш и ядеш. Не ти се пие джин с тоник или мента със спрайт, ама това „ти се полага“ като част от all inclusive пакета и затова отиваш до бара и поръчваш някое от тези питиета. Забравяш обаче, че именно поради тази причина, се предлага и по-ниско качество продукт – независимо дали става дума за храни или напитки. Ако си на каравана/ палатка, качеството определяш ти – дали патешко магре или просто пържола на скара – изборът е изцяло твой.


9. Престой

Сигурни сме, че не веднъж ти се е случвало в последния ден от планираната отпуска, да си си помислял колко хубаво ще е да останете поне още един-два дена. Но резервацията ви е само за една седмица. Сезонът е натоварен – хотелите резервирани отдавна. Какво като имаш още два дена, които можеш да почиваш, но няма как да добавиш към вече резервирания период? Е, къмпингът позволява да останеш кооолкото решиш – да дойдеш, когато можеш и да си тръгнеш, когато искаш. Страхотно предимство между другото!

10. Бюджет

Не вярваме да има по-бюджетно решение от нощуването при къмпингуване – за всякакви финансови състояния. Можеш да се вместиш дори и в най-оскъдния бюджет, стига да имаш желание и си готов да пренебрегнеш по-луксозните си изисквания. Но пък кой любител на „гламура“ би се пуснал на диво къмпингуване, нали?
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.