Евтини самолетни билети

Световноизвестен и научно доказан факт е, че морето и хубавата музика са константни величини. Вървят ръка за ръка. Като доматите и сиренето, мастичката и любеничката, миските и моловете, чесъна и шкембето… а, бе, схванахте ми мисълта.

Представете си само – тръгвате към родното Черноморие, надувате уредбата в колата докрай и запявате с пълно гърло любимата си песен. Представихте ли си, м? Не просто е препоръчително, направо си е задължително! Знаем, че пеете фалшиво, но да не ви пука, усещането е прекрасно.

Онова трепетно вълнение от предстоящата среща с морската шир, песента на гларусите (също толкова фалшива като пеенето ви), галещия морски бриз… идилия, за която копнеем цяла година. И понеже сме от онази порода, които обичат родното, и в частност музиката, селектирахме 10 вечни български песни за море.


Песни, които не ти писват и след 321736462 слушания. Песни, които знаят и баба ви, и децата ви. Златни, незабравими, вълнуващи. За всички, които вече се насладиха на искрящата позлата на българските плажове, и за онези, за които тези вълнуващи моменти предстоят!

1. Фамилия Тоника – Бургаски вечери

2. Тони Димитрова – Ах, морето

3. Братя Аргирови – Замирисва на море


4. Тодор Колев – Черно море

5. Силвия Кацарова – Големият кораб

6. Панайот Панайотов – Момчето, което говори с морето

7. Трамвай №5 – Един летен ден


8. Васил Найденов – На море

9. Стефка Берова & Йордан Марчинков – Семеен спомен за Поморие

10. Георги Минчев – Юли
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.