С течение на времето след разделяла, раните започват да зарастват, лесно е да забравите защо сте оставили бившия си на първо място.

Тънките спомени се връщат при вас, но не достатъчно, за да ви убедят, че сте взели правилното решение.

1. Разделени сте поради някаква важна причина

Не сте стигнали до извода да прекратите значителна връзка с някого, от когото се интересувате, от нищото. За да прекратите връзка с някого, значи е имало основателна причина, която е била достатъчно важна за вас. Тези проблеми не изчезват след разпадане. Не жертвайте това, което искате от партньора си, за някого, който просто ще ви разочарова отново.


2. Времето не променя нищо

Лесно е да свикнеш с дадена ситуация, с течение на времето. Повечето взаимоотношения, които продължават да повтарят цикъла (разпад, събиране, раздяла), го правят, защото времето ни позволява да забравим за нещата, които са се объркали и да се придържаме към нещата, които не са се. Проблемът с това да станете жертва на времето е, че скоро след като се съберете отново ще разберете, че все още сте същите хора със същите проблеми. И сега всичко, което имате, е загубено.

10 причини да не се връщате при бившия/бившата си

3. Ще се озовете там, от където сте започнали

Честно казано, запитайте се: колко хора познавате, които са се разделили, събрали са се и сега имат процъфтяващи дългосрочни отношения? А сега се запитайте колко души познавате, които се събраха заедно с бившия и отново се разделиха? Коефициентите са срещу вас. Чували ли сте поговорката „да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различен резултат е определението за безумие“?


4. Губите ценно време

Имате само един живот, който живеете. От вас зависи как го пропилявате. Но погледнете назад към живота си и помислете за всички решения, които сте взели, които желаете… Можете да се върнете и да се промените, за да компенсирате загубеното време. Не позволявайте това да е едно от тези решения. Имате цели и мечти, които могат да бъдат постигнати само когато предприемате стъпки напред.

5. Не сте били оценени достатъчно

Приемете това като възможност да излезете и да започнете да живеете за себе си. Спомняте ли си, когато тя ви представи пред приятелите си? Или когато ви критикува, че си поръчвате още една бира? Какво ще кажете, за това, което тя ви каза – че вероятно трябва да прекарвате повече време във фитнеса? Ако се отнася с приятелите си по-добре, отколкото се е отнасяла с вас, тя не ви цени достатъчно, че да бъде с вас. Не мислете, че ако сте пили по-малко бира или сте загубили някой друг килограм, нещата ще се променят.

10 причини да не се връщате при бившия/бившата си

6. Има достатъчно риба в морето

Приемете това като възможност да излезете и да започнете да завързвате нови контакти. Използвайте това време, за да се усъвършенствате и да се свържете с вашите нужди и желания. Има много жени/мъже, които чакат да споделят времето си с вас. Ако се притеснявате, че цялата надежда е изгубена, влезте онлайн и станете част от някои социални събития.

7. Хората не се променят

Разбира се, че това е спорна тема, но все пак, повечето хора не се променят. Може би бившият/ата ви би имал(а) най-доброто поведение за няколко седмици, ако се върнете при него/нея, но дълбоко в основата, той/тя все още е същият/ата жена, с кой(я)то нищо не може да проработи. Хората могат да сменят дрехите, прическата си, дори аспекти от своята личност. Но промяната трябва да дойде отвътре. Дори и да искате да се промените, това е много трудно.


8. Може би просто се чувствате самотни

Колкото по-дълго сте самотни, толкова по-добре започва да изглежда бившата ви половинка, във вашия ум. Спомняте си сексът да е по-добър, отколкото беше, и си спомняте проблемите да са по-лесни за преодоляване, отколкото са. Просто искате отново да почувствате нещо специално. Но в 99% от случаите вашият бивш/бивша не е отговорът.

10 причини да не се връщате при бившия/бившата си

9. И двамата все още носите товара от връзката си

Емоционалният товар тежи на всеки от нас. За щастие куфарът става по-лек с течение на времето, по-старите спомени са побледнели. Проблемът е, че когато решите да се съберете отново с бившия, багажът ви изглежда започва да наддава на тегло… и то доста бързо.

10. Доверието, което сте имали един към друг, вече е разбито

Доверието е невероятно важно в една връзка. Трудно е да се конструира и още по-трудно да се събере отново, след като вече е разрушено. Искате ли да сте във връзка, в която липсва доверието и никога не сте на 100% сигурни, че партньорът ви няма да се обърне и да избяга от вас?
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *