понеделник, август 19


10-те най-дразнещи купувачи в онлайн магазините

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10-те най-дразнещи купувачи в онлайн магазините

На всекиго от нас му се е случвало да иска да се отърве от старо и доста позахабено „бойно“ яке, детски играчки или пък всякакви домакински електроуреди, подарени с усмивка от приятели и близки, които никога не сме ползвали. Но това могат да бъдат и автомобили, мотори, велосипеди, дори имоти…

В онлайн пространството продажбата става много по-лесно и без особени затруднения, но не винаги всичко минава толкова гладко, колкото ни се иска да бъде. Предлагаме на вниманието ви 10-те типа купувачи в интернет. Ако се разпознаете измежду редовете, не е по наша вина. Усмивка. Намигване.

1. Тайният посетител

Този тип „купувачи“ са истинска загадка за онлайн търговията. Често можете да забележите, че обявата ви се наблюдава от петима души, например, които са поискали да видят и мобилния номер, на който трябва да се обадят.

Проблемът им е, че те никога не предприемат обаждане. Вероятно просто се наслаждават виртуално на всички онези стоки и продукти, които всъщност не могат да си позволят. Може пък да им действа успокояващо да разглеждат и да заявяват, макар и анонимно, че проявяват интерес. Кой знае…

2. Капалъ Чарши

Този тип купувачи никога нямат усещането, че нещо се продава на конкретна цена. Че продавачът вече е определил колко иска да получи за това, което продава. Това е толкоз просто и логично, както бе възкликнал, но по друг повод, Никола Вапцаров.

Този тип купувачи обаче няма да предприемат покупка, докато не поспорят ожесточено за много по-ниска цена. Понякога спорът преминава в открита вербална агресия. В крайна сметка рядко се стига до сделка, но пък поучили се… Е, тогава медът навярно става още по-сладък, щом е извоювана такава важна за човечеството и вселената победа. Само предполагаме.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари