От 1999 г. насам D2 ни разхождат из един пъстър и наситен свят с музиката си. И със сигурност не са много българите, които не са чували за тях, ако изобщо има такива…

Някои от нас са имали удоволствието да израснат с музиката им, което е безценно, а на други тя е правила приятна компания в определен етап от живота. Няма по-приятна изненада от това да чуеш някъде случайно да се пее дали за леденото момиче, или за двете следи.

Групата започва с летящ старт. Дебютната им песен ‘‘Не мога да спра да те обичам“ жъне невероятен успех. Задържа се със седмици на първите места в множество класации, обявена е за поп хит и дори е в класацията ‘‘Десетте БГ песни на 90-те‘‘ (Егоист).


Втората им песен ‘‘Ледено момиче‘‘ задминава дори успеха на първата и е една от най-разпознаваемите за групата и до днес. Следвана е от ‘‘Две следи‘‘, която е кавър на едноименния хит на Щурците, и е оставила у нас много повече от „просто две следи“.

През 2005 г. групата претърпява промяна в състава си, след като вокалистът Дичо Христов решава да следва солова кариера. В резултат на това в края на годината към D2 се присъединява Деян Каменов.

Групата продължава да постига успех след успех, а през 2006 започва тяхното трето национално турне, което обикаля 16 града. Във времето изкарват още силни парчета като „Егоист“ и „Марс“, които бързо печелят слушателите.

От пролетта на 2022 г. D2 отново имат нов солист в лицето на Ради Василев – певец и китарист, поел щафетата от Дидо, който по медицински причини се налага да се оттегли за известно време. С нетърпение очакваме да чуем какво ново са ни подготвили момчетата, но междувременно нека си припомним най-обичаните песни на D2.


1. Ледено момиче

2. Две следи

3. Сто години


4. Не мога да спра да те обичам

5. Някой ден

6. Секс, лъжи и музика

7. Аз те искам


8. Марс

9. Егоист

10. Аз и ти
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *