Преди няколко години сайтът uncoached.com класира най-сексапилните майки в сериали. В подреждането не бяха включени жени от „сапунени опери“ или от сериали, които се излъчват през деня или къснo през нощта, а бяха подбрани само тези от „прайм тайма“ на телевизиите. Сред имената попаднаха Джули Купър-Никъл (Мелинда Кларк) – майката на Кейтлин и Мариса Купър от „Ориндж Каунти“, Лили ван дер Удсън (Кели Ръдърфорд) от сериала „Клюкарката“, в който е майка на Сирина ван дер Удсън, Мерилин Бауър (Рина Софър) – съпругата на брата на Джак Бауър от „24“ и Гретчен Морган (Джоди Лин О’Кифи), която гледахме в екшън поредицата „Бягство от затвора“.

Навръх най-женския ден в годината – 8 март, решихме да обърнем специално внимание на някои от най-популярните майки от малкия екран. Ясно е, че няма как да уважим всички, въпреки че ни се иска да отделим по няколко добри думи за всяка една дама, преобразила се в любяща или не-чак-толкова-любяща майка, но със сигурност тези от списъка могат да бъдат определени като някои от най-известните, поне на родна територия. Ето 10 от най-популярните майки от ТВ сериали.

1. Маргарет „Пеги“ Бънди от „Женени с деца“

Пеги е съпругата на Ал и майка на Кели и Бъд. Ал смята, че тя е причината за неговата мизерия. Тя е безработна. Пеги е мързелива майка, която почти не се е занимавала с възпитанието на децата си (същото обаче се отнася и за баща им), нито пък проявява интерес да готви или върши каквато и да е домакинска работа. Вместо това тя предпочита да гледа телевизия (най-често „Шоуто на Опра“). Често мисис Бънди пренебрегва нуждите на семейството си и харчи безразборно малкото пари, които Ал припечелва от работата си.
По време на сериала, Кейти Сейгал забременява. Продуцентите решават да включат бременността в епизодите, но по-късно Сейгал внезапно помята. Епизодите се пренаписват, така че да изглежда, че Ал е сънувал, че Пеги е бременна.


2. Габриел Солис от „Отчаяни съпруги“

Габи Солис е бивша манекенка, съпруга на милионера Карлос Солис и майка на . Тя представна като суетна, повърхностна и материална, вътрешно обаче е учтива и грижлива. Обича приятелите си от „Уистерия Лейн“ искрено и винаги им помага в кризи. Взема прибързано решенията си – първо действа, след това мисли, като първо мисли за себе си, след това за другите, но по-късно съжалява и поправя грешките си. Тя е много атрактивна и върти мъжете на малкия си пръст. Когато Карлос губи цялото си богатство семейство Солис се сдобиват с 2 дъщери. Карлос е сляп и работи като масажист.

3. Линет Скаво от „Отчаяни съпруги“

Линет Скаво е домакиня и майка на 6 деца: 5 нейни (трима сина и две дъщери) и едно доведено момиче от мъжа си – Престън, Портър, Паркър, Пени, Пейдж и Кайла Скаво. След като ражда четвъртото си дете, грижата за семейството и служебните ангажименти се оказват непосилно бреме за Линет и тя решава да си остане вкъщи. Някога преуспяваща бизнес дама, сега тя трябва да замени кариерата си за възпитанието на своите деца, а офиса – за кухнята. В четвъртия сезон на сериала героинята минава през лечение на рак, което завършва успешно. В края на седми сезон Линет и съпругът ѝ Том Скаво решават да се разделят и по-късно се развеждат, след дълга караница между тях. В осми сезон Том се изнася.


4. Сюзън Майър/ Делфино от „Отчаяни съпруги“

Нетипично непохватна, голяма кутсузлийка, объркана, наивна и много чаровна, Сюзън мечтае за малките неща в живота – спретната къща, мил съпруг, деца за пример и щастливо ежедневие. Но животът определено има други планове за нея… Например, да се окаже чисто гола на поляната пред собствения си дом. Да подпали „без да иска“ къщата на съседката. Или да се омъжи 4 пъти за едни и същи съпрузи… Излиза, че животът наистина е „това, което ни се случва, докато правим планове за нещо друго“. Сюзън е майка на две деца – Джули Майър от брака ѝ с Карл Майър и Ем Джей, чийто баща е Майк Делфино – мъжът, в когото е влюбена Сюзън.

5. Миранда Хобс от „Сексът и градът“

Миранда е една от главните героини в сериала „Сексът и градът“. Хобс е адвокатка с цинично мнение за връзките и мъжете. Най-рационална и емоционално сдържана от четирите дами, тя е амбициозна, успяла и самоуверена, което често плаши мъжете. И в крайна сметка открива любовта точно там, където най-малко е очаквала. В хода на действието вече трябва да съвместява работата в кантората с майчинството и съпружеския живот. И, докато трите приятелки на Миранда – Кари, Саманта и Шарлът живеят в Манхатън, тя се мести заедно със сина си Брадли и своя съпруг Стив в Бруклин.

6. Славка Лютова – Славея от „Столичани в повече“

Славея e главата на семейство Лютови, сериозна и властна бизнесдама, собственик на хотел в Извор. Тя е красива жена, със скъпи и модерни дрехи, която има непреклонно мнение по всички въпроси, особено за съседите Чеканови, които ненавижда. Славка обожава мъжа си Йордан, но не спира да го критикува за това, че не е достатъчно амбициозен и напорист. Към децата си Андрей, Спас и Яна е взискателна и се опитва да се наложи във всичко, което правят, но понякога среща отпор…

7. Гълъбина Чеканова от „Столичани в повече“

Гълъбина е съпругата на кмета Рангел Чеканов, който след избори губи позицията си и се превръща в истинска опозиция на властта. Мила и смирена жена, която най-добре умее да готви и да клюкарства. Основната ѝ цел е да спечели одобрението на вечно критикуващия я съпруг. За Гълъбина семейството е всичко. Тя обожава децата си Мария и Радко, като прави всичко възможно те да преуспеят в живота. Една любовна история започнала още в миналото ѝ обаче може да наруши идеалната хармония в семейството.


8. Рейчъл Грийн от „Приятели“

В началото на сериала Рейчъл е представена като разглезеното момиченце на татко, но образът ѝ търпи постепенно развитие. Тя е най-загрижена за външния си вид и понякога истински егоист. След нещастния опит като сервитьорка, с подкрепата на приятелите си, Рейчъл решава да следва интересите си в света на модата. Нейната концентрираност върху имиджа и модата обикновено е за сметка на каквито и да е домашни умения, заради което често ѝ се подиграват. Пиянска вечер в Лас Вегас в края на пети сезон завършва с брак между Рейчъл и Рос, а по-късно двамата имат и дъщеря – Ема, зачената при инцидентно преспиване. В крайна сметка те избират да останат просто приятели, но да живеят и отглеждат детето заедно. И така, докато един ден не се скарват, в резултат на което Рейчъл се премества с бебето обратно при Джоуи. След раждането на Ема, всички се питат защо Рос не се събере истински с Рейчъл. И това се случва! Сериалът завършва със събирането на Рос и Рейчъл, след като тя обмисля да замине за Франция и да работи за Луи Вутон.

9. Д-р Микаела Куин от „Д-р Куин Лечителката“

Петата дъщеря на заможен бостънски лекар – Микаела Куин – не признава обичаите на поствоенното общество, като следва стъпките на баща си. След смъртта му, „д-р Майк“ се мести в пограничния град Колорадо Спрингс, където жителите не са очаровани от идеята за лекар – жена. Докато прави усилия да спечели доверието им, животът на Майк се усложнява от връзката ѝ с планинеца Байрън Съли и неочакваната отговорност да отглежда три деца-сираци, след като майка им умира, ухапна от змия. Постепенно, доказвайки своя професионализъм и добро сърце, тя печели доверието и уважението на хората. Сблъсква се с куп неприятности, природни бедствия и епидемии, но до нея неизменно стоят трите ѝ деца и Съли, готов да я защити от всичко.

10. Таня Стоева от „Седем часа разлика“

Стоева е един от най-влиятелните съдии в София. Връзките ѝ с подземния свят са силни, но недоказуеми. Тя се възползва от положението си, за да покровителства един от най-видните „бизнесмени“ и най-близките ѝ приятели от дете – Михаил Михайлов-Милото. Техните машинации обаче са толкова умело направени, че връзката между тях остава умело прикрита. Таня много обича дъщеря си Мая, но няма време за нея и я третира по-скоро като приятелка. В същото време Мая е едно от най-обичаните момичета в училището си. Момчетата винаги са я харесвали, а момичетата – завиждали. Амбициозната ѝ майка я е научила на самостоятелност и твърдост на характера. Мая обаче не одобрява обкръжението и методите на майка си. Понякога дори чувства, че тя е родителят.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.