10 любопитни факта за филма „Хелоуин“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Хелоуин идва! Страховит, зловещ и мрачен! На 19 октомври Universal Pictures ще представи филма на Trancas International Films, Blumhouse Productions и Miramax „Хелоуин“. Джейми Лий Къртис се завръща към иконичната роля на Лори Строуд, която за последен път се изправя срещу Майкъл Майърс – маскираният убиец, който я преследва от четири десетилетия, след като тя едва се спасява в нощта на Вси светии.

Изминали са 40 години откакто Майкъл Майърс е убил безскрупулно трима тийнейджъри. Успял да избяга от затвора, той се завръща у дома, за да довърши започнатото, а именно да убие Лори Строуд. Тя обаче е подготвена и го очаква. Въпреки че много хора я смятат за луда, Лори вярва, че той ще я намери… И един от тях ще трябва да умре. Филмът е типичен хорър, който ще ни накара да се обръщаме уплашени и да надзъртаме през рамо, когато излезем от киносалона.

Майсторът на хоръра Джон Карпентър е изпълнителен продуцент и творчески консултант на филма, в сътрудничество с най-успешния в момента продуцент на хоръри Джейсън Блум („Бягай“, „На парчета“, „Истина или предизвикателство“). Вдъхновени от класиката на Карпентър, Дейвид Гордън Грийн и Дани МакБрайд написват нова история, следваща събитията във филма от 1978 г., а Грийн е и режисьор.

„Хелоуин“ идва в кината у нас в деня, в който зловещият Майкъл Майърс е роден – 19 октомври. А тази седмица заедно с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг търсим най-страшните филми на ужасите, подходящи за нощта на Хелоуин. В петък трима от гласувалите ще спечелят двойни кинобилети за филма „Хелоуин“, валидни за веригите на Синема Сити и Кино Арена.

Гласувайте тук.

Как изглежда пълното подреждане на най-страшните филми на ужасите, подходящи за най-страшната нощ в годината, ще разберете в събота, 20 октомври, в електронното списание © 10-те най. А дни преди официалната премиера на „Хелоуин“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.

1. Бензиностанцията в „Хелоуин“ е почти пълно копие на „Хелоуин 4: Завръщането на Майкъл Майърс“ от 1988 година. Изпипани са дори дребни детайли като машината за лед.

2. Джейк Гиленхол убеждава Джейми Лий Къртис да приеме да се завърне в ролята на Лори Строуд за филма.

3. Джейми Лий Къртис влиза в ролята на Лори Строуд във филмите от поредицата „Хелоуин“ в рамките на пет десетилетия. Тя се е превъплъщавала в образа през 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век, както и през първите две десетилетия на настоящия.

4. Премиерата на филма съвпада с 40-годишнината на първия филм от поредицата от 1978 година.

5. На 70-годишна възраст, Ник Касъл е не само най-възрастният актьор, който влиза в ролята на Майкъл Майърс. Той е и третият, който се превъплъщава в образа на психопата убиец повече от веднъж.

10 любопитни факта за филма "Хелоуин"

6. „Хелоуин“ е първият голям и емблематичен филм на ужасите, който Джейсън Блум и продуцентската му къща Blumhouse продуцират.

7. Във филма няма сцени, който да са заснети в Южна Пасадена, Калифорния, където е снимачната площадка на първия филм от поредицата.

8. Джейми Лий Къртис и Ник Касъл са единствените актьори от първия филм от поредицата, които се завръщат в „Хелоуин“.

9. Костюмът на Майкъл Майърс всява ужас не само сред зрителите, но и сред актьорите и снимачния екип на „Хелоуин“.

10. Джон Карпентър е не само творчески сътрудник във филма, но и композитор на музиката в „Хелоуин“.


Коментари

Сподели

Коментари