Първата среща винаги е вълнуваща. Нов човек, нова тръпка, пеперуди в стомаха… и какво ли още не.

Всички сме били на среща за по кафе/чай/коктейл или на вечеря в ресторант, което е приятно, разбира се. Но за тези, на които това им се струва пълно клише и търсят нещо по-различно, тази статия е за вас.

Събрали сме ви цели 10 идеи за по-разчупена първа среща, с която да впечатлите обекта на желанията си. Пък на по кафе може винаги.


1. Готвене

Дали ще посетите готварски курс или ще си приготвите сами вечерята за тази вечер, въпросът е да го направите двамата заедно. Да работите като екип. Храната, която сами сте си сготвили, със сигурност ще е вкусна и действието ще ви сплоти и ще бъде запомнящо се. Ако пък оплескате нещата… Е, тогава наистина ще го помните.

2. Настолни игри

10 идеи за първа среща... извън клишето

След като сте си сготвили вкусна вечеря… добре де, след като сте си сготвили, можете да продължите с настолна игра. Има страхотно изобилие от такива в почти всяка книжарница. От карти с въпроси за опознаване, до стратегически игри или такива, които целят просто да разведрят настроението. Вие избирате. Шансът да си изкарате добре, макар и леко гладни, е на ваша страна.

3. Рисуване и вино

Напоследък това занимание набира все повече популярност. Отключва креативната ви страна, а дори и да нямате голям опит или умения, не се притеснявайте, там винаги има професионалист, който да ви напътства. Ще можете да си помагате, да се закачате, чия картина е по-хубава или не чак толкова, ще прекарате пълноценно време заедно. Плюс това и ще пиете вино, какво по-хубаво?


4. Курс по танци

10 идеи за първа среща... извън клишето

Ако имате притеснения за стопяването на ледовете, спокойно! С тази дейност ще ги стопите със светлинна скорост. Особено ако и двамата сте начинаещи. Кой знае, може да откриете ново хоби или пък да се посмеете заедно, докато се настъпвате един друг. И в двата случая печелите.

5. Пикник

Всеки може да донесе някои от любимите си неща за хапване и пиене и да съчетаете по-различен обяд с време сред природата. Така определено ще запомните по-бързо коя е любимата храна на човека до вас, а няма да му/и се карате след време, когато ви е донесъл ванилов вместо шоколадов сладолед. Това са малки неща, но точно те са най-важни. Именно чрез тях можете да продължите да печелите човека до вас във времето.

6. Културно събитие

10 идеи за първа среща... извън клишето

Бихте могли да посетите също и театър, изложба или изпълнение на живо. Ако се притеснявате от липса на обща тема, след събитието вече ще имате такава. А оттам нататък вече ще ви е по-лесно да споделяте още общи интереси и теми. Ако пък ударите на камък и не си допаднете с човека, поне няма да сте си изгубили напълно вечерта.

7. Книжарница

Макар и основната идея сега да е да избягваме срещите за по кафе, тук нещата стоят малко по-различно и можем да направим едно небрежно изключение, защото фокусът не е върху кафето. Намират се все повече големи книжарници с уютни кафета в тях, които не можем да подминем, щом говорим за срещи. Любовта към книгите отваря хиляди теми на разговор. Докато се усетите ще са минали вече поне час, два.


8. Направете си/отидете на куиз

10 идеи за първа среща... извън клишето

Подложете знанията си на изпитание. Намерете тема, в която да сте поне горе-долу равнопоставени и се надпреварвайте. Ако играете заедно, бихте могли да се сплотите като отбор. Ако обаче играете един срещу друг, много бързо ще видите кой не понася добре загубата. В случай че нямате време да си направите сами куиз, изобилието от барове, които предлагат това развлечение е силно задоволително.

9. Бар

Макар и леко да се припокрива в основите си като онова с кафето, барът може наистина да бъде сполучлива идея. Разбира се, тук не говорим за димен бар със силна музика, а по-скоро за онези малки и закътани барчета, където можете да останете насаме сред тълпата. Където можете да се изгубите в разговори и времето да лети неусетно.

10. Дълга разходка

10 идеи за първа среща... извън клишето

Разходете се до място, на което и двамата не сте били, поне не скоро и не заедно. Така можете и да изгорите калориите от последващия обяд, и да опознаете ново място заедно. В крайна сметка това е идеята, да си създавате спомени заедно.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.