10 любопитни факта за филма „Честита нова смърт“

Този февруари ще се поздравим с „Честита нова смърт“ – продължение на хита „Честита смърт“, в който колежанката Трий Гелбман попада във времева примка и е принудена да преживява отново и отново деня на своята смърт, докато не разкрие самоличността на собствения си убиец.

„Честита нова смърт“ променя и разширява митологията на познатия ни свят и разкрива какви са причините героинята на Джесика Рот Трий да попадне в капана на времето. Продължението ще даде отговори на много от въпросите, които останаха мистерия, а новосъздадените, смразяващи кръвта елементи във филма ще създадат усещане за още по-ужасяващото присъствие на неведението в живота на всеки човек.

Също като своя предшественик, „Честита нова смърт“ не е типичен хорър, а преплита множество жанрове, което придава на историята по-голяма тежест и я прави достъпна за по-широк кръг зрители.

За филма се завръща почти целият оригинален творчески екип, в това число режисьорът Кристофър Ландън („Паранормална активност: Белязаните“), който е и сценарист, както и изпълнителката на главната роля Джесика Рот („Ла Ла Ленд“). Продуцент е Джейсън Блум („На парчета“, „Бягай!“, „Камшичен удар“, „Честита смърт“).

Към изпълнителните продуценти на Честита смърт Анджела Манкузо и Джон Балдечи се присъединява Самсон Муке („Scouts Guide to the Zombie Apocalypse“). В ролите влизат отново още Израел Брусард и Руби Модин, а към тях се присъединяват Сураж Шарма, Рейчъл Матюс и др.


„Честита нова смърт“ идва в кината на 15 февруари, а тази седмица, заедно с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг търсим най-добрите песни за събуждане. Провокирани от саунда на „In Da Club“ на 50 Cent, ви питаме: Кое е парчето, с което започва вашият ден? В края на седмицата двама от гласувалите ще спечелят двойни кинобилети, валидни за веригите на Синема Сити и Кино Арена.

А как изглежда пълното подреждане на любимите ви песни за събуждане, ще разберете в събота, 16 февруари, в електронното списание © 10-те най.

Дни преди официалната премиера на филма у нас поглеждаме зад кулисите на „Честита нова смърт“ с 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.


1. „Честита нова смърт“ разкрива истинската причина за времевия капан, в който попада героинята на Джесика Рот – Трий Гелбман, в първата част на поредицата.

2. Докато в първата част във времевия капан попада само Трий, сега в него са въвлечени голяма част от героите.

3. Един от любимите моменти на режисьора Кристофър Ландън от втората част на поредицата е моментът, в който Трий открива, че отново е в капан да преживява един и същи ден отново и отново.

Бях впечатлен от сериозността, с която Джесика Рот подхожда към изграждането на образа на Трий и препредаването ѝ на комичните моменти, примесени с гняв“, казва Ландън.

4. Фи Ву, който играе Райън, съквартирантът на Картър, е участвал в „Перфектният ритъм 2“.

5. Продуцентът на „Честита нова смърт“ – Джейсън Блум, е продуцент също и на „Стъкления“ и „На парчета“.

6. В „Честита смърт“ Райън е представен като досадния съквартирант на Картър. В „Честита нова смърт“ той е звезда в научния отдел на Университета Лойола в Ню Орлиънс. Райън оглавява екип от трима брилянтни, луди учени, които построяват сложна машина, забавяща времето на молекулярно ниво, вероятната причина за времевия капан, в който попада Трий в първата част от поредицата.


7. Сара Яркин, която пресъздава един от новите образи в „Честита нова смърт“ (Дре, част от брилятния инженер екип, предвождан от Раян), всъщност мрази хорър филми.

Аз мразя хорър филми“, казва тя, смеейки се. „Страхувам се от всичко. Уплаших се дори, когато гледах „Професия блондинка“ като малка. Просто намирам начин да се страхувам от всичко.“

8. Сураж Шарма е третият гениален учен в екипа на Райън и негова дясна ръка. Дебютът на Сураж в киното е в световния блокбъстър „Животът на Пи“.

9. Едно от най- големите предизвикателства пред екипа на Кристофър Ландън е пресъздаването на декорите от първия филм.

Когато се върнахме в болницата в Луизиана, която използвахме като снимачна площадка в първата част, се оказа, че тя е разрушена“, споделя Ландън. „Така че ние трябваше да пресъздадем коридорите, болничните стаи, всичко от нулата – всеки малък детайл.“

10. Дизайнерът на костюмите – Ан Адамс, бивш баскетболен състезател, създава екипите на университетския баскетболен отбор „Тритоните“.

Като малка изненада към екипа успях да сложа последните имена на голяма част от тях на гърба на екипите на отбора. На Крис (режисьорът Кристофър Ландън) дадох номер 1 като наш безстрашен лидер. На Джейсън (продуцентът Джейсън Блум), избрах късметлийския номер 13. А на играча с моето име дадох номер 22, който всъщност е номерът на баща ми и моят номер, когато играехме в гимназията.“

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *