Евтини самолетни билети

Този Хелоуин продуцентската компания Blumhouse („На парчета“, „Бягай!“, „Камшичен удар“) ни запознава с любопитна история, в която се преплитат елементи на напрегнат трилър, мистерия и романтика.

„Честита смърт“ използва сюжетния похват „времева примка“ (популяризиран с голям успех от хита „Омагьосан ден“), за да разкаже за колежанката Трий Гелбман (Джесика Рот, „Ла Ла Ленд“), която е принудена да преживява отново и отново деня на своята смърт, докато не разкрие самоличността на собствения си убиец.

Докато бавно разплита мистерията около гибелта си, Трий вижда хората около себе си в непозната светлина и открива истини, които с лекота е подминавала в ежедневието си на купонджийка. За да успее да избяга от капана на повтарящия се ден, тя трябва да преоткрие света и най-вече себе си.


Режисьор на „Честита смърт“ е Кристфър Ландън („Паранормална активност: Белязаните“), който е и сценарист заедно със Скот Лобдел. Продуцент е Джейсън Блум, а в ролите са Джесика Рот, Израел Брусард, Руби Модин, Чарлс Айткън, Лаура Клифтон и др.

„Честита смърт“ идва в кината на 20 октомври, а тази седмица заедно с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг търсим най-добрите филми, включващи сюжетния похват „времева примка“. В края на седмицата трима от гласувалите ще спечелят двойни кинобилети, валидни за веригите на Синема Сити, Арена и Синегранд.

А как изглежда пълното подреждане на най-харесваните филми с „времева примка“ в сюжета си, ще разберете в събота, 21 октомври, в електронното списание © 10-те най.

Дни преди официалната премиера на филма у нас поглеждаме зад кулисите на „Честита смърт“ с 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.

1. Главната героиня в „Честита смърт“ – Джесика Рот, участва в отличения с „Оскар“ мюзикъл „Ла Ла Ленд“.

2. Джесика Рот споделя, че е решила да приеме ролята на Трий в трилъра „Честита смърт“, след като е прочела в сценария:

„Трий умира шест пъти, докато преследва убиеца си и живее като лошо момиче на фона на весела поп музика.“

3. Режисьорът на „Честита смърт“ Кристофър Ландън и продуцентът на филма Джейсън Блъм са работили заедно върху поредицата „Паранормална активност“. За работата си по филма Блъм споделя:

„Работил съм заедно с Крис по други пет филма и му имам пълно доверие като професионалист. Той ми даде сценария и аз харесах идеята, но основната причина да се включа в проекта е вярата ми в него.“

4. Филмът е заснет в Ню Орлеанс, Луизиана, а екипът избира Layola University за основна снимачна локация. Друга главна локация е общата квартира на Трий и съквартирантката ѝ Лори. Екипът пресъздава стаята така, че да отговаря на характера на своите обитатели. Дизайнерът на филма споделя:

„Трий е разкрепостена мацка и безгрижният ѝ стил се вижда в нейната част от стаята, докато частта на Лори е чиста и спретната, така че да подхожда на характера ѝ.“

5. Тъй като в „Честита смърт“ един и същи ден се повтаря много път, операторът Тоби Оливър има за задача да направи така, че всеки ден да изглежда различен.

„В началото на филма движенията на камерата са много плавни. По-нататък обаче, когато времевата примка около Трий вече е здраво затегната, работата на камерата се променя и движенията стават изключително динамични“, коментира Ландън.

6. С течение на филма също така се променят цветовете и визията на лентата. Ландън споделя:

„Първият ден картината е светла и свежа, впоследствие обаче всичко минава в тъмни тонове. Виждат се високи сенки, усеща се напрежение. Зрителите изживяват кошмара на Трий, така че исках атмосферата да отразява нейната гледна точка.“

7. Сценаристът на „Честита смърт“ Скот Лобдел е част от екипа, който стои зад филмите на Marvel Studios „Х-Мен“. Лобдел също така е сред сценаристите на комедията „Мъжът в къщата“.

8. Беър Маккреъри, част от екипа, отговорен за музиката във филма, споделя, че е искал да напише емблематична музикална тема за антагониста във филма – страховития убиец с маска на бебе:

„Заиграх се с дигитално обработени аудио откъси с гласа на моята двегодишна дъщеря – отначало на шега – за да стигна до правилния подход. Бях поразен от ефекта, който се получи. Музиката на серийния убиец се получи отличителна, невинна и страшна едновременно. И всичко това на база на звуците на малкото ми момиче, което си играеше пред микрофона“.

9. Изпълнителният продуцент на „Честита смърт“ Сет Уилям Майер е бил изключително запален по рисуването като малък. Без знанието на своите родители, той се свързва с екипа на Walt Disney Animation и впоследствие е обучаван от ветераните на Disney, които му помагат да усъвършенства уменията си.

10. Във филма има сцена, в която главната героиня и нейната „забежка“ Картът са на вечеря. Тогава Трий безцеремонно се оригва пред него, защото знае, че той така или иначе няма да помни какво се е случило. В тази връзка режисьорът Кристофът Ландън споделя:

„Тъй като тя е много потайна и се притеснява от това какво мислят хората за нея, беше много забавно да покажем тази промяна.“
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.