10 любопитни факта за филма "Стъкления"
Самюъл Л. Джаксън, Джеймс Макавой и Брус Уилис в кадър от филма "Стъкления"

Майсторът на свръхестествените истории М. Найт Шамалан се завръща с изцяло новия, провокативен и завладяващ трилър “Стъкления”, обединяващ сюжетните линии и бележещ кулминацията на два от най-забележителните му и най-успешни оригинални филма – “Неуязвимият” (2000) и “На парчета” (2016).

Следвайки финалните събития от “На парчета”, историята в “Стъкления” проследява Дейвид Дън, който е по петите на свръхчовешкото проявление на Кевин Уендъл Кръмб, Звяра. След поредица от ескалиращи сблъсъци между двамата, сенчестото присъствие на познатия под псевдонима си Стъкления Илайджа Прайс започва да изплува като оркестратор, който знае тайни, критични и за двамата мъже и няма да се поколебае да ги използва.

В ролите на Дейвид Дън и Илайджа Прайс от “Неуязвимият” отново са Брус Уилис и Самюъл Л. Джаксън, а от “На парчета” се присъединяват Джеймс Макавой като Кевин Уендъл Кръмб и множеството самоличности, които живеят в него, и Аня Тейлър-Джой като единствената пленничка, оцеляла от срещата със Звяра.

Към звездния актьорски състав се включват и носителката на “Златен глобус” Сара Полсън (“Американска криминална история: Народът срещу О Джей Симпсън”), а Спенсър Трийт Кларк и Шарлийн Уудард отново се завръщат към ролите си на сина на Дън и майката на Прайс.


“Стъкления” идва на 18 януари в кината, IMAX и 4DX. А тази седмица заедно с приятелите от Форум Филм България и мъжкия портал © Мустак отправяме предизвикателство към всички фенове на Брус Уилис и ви питаме – кои са вашите любими роли на актьора? 
В петък трима от отговорилите ще спечелят двойни кинобилети за филма “Стъкления”, валидни за веригите на Синема Сити и Кино Арена.

Джон МакКлейн от поредицата “Умирай трудно”, психиатърът от “Шесто чувство”, Джеймс Коул от “12 маймуни”, чикагския лекар от “Лично правосъдие”… списъкът е дълъг и вие смело може да добавяте.

Как изглежда списъкът с най-любимите ви роли на Брус Уилис ще разберете в събота, 19 януари, в електронното списание © 10-те най. А дни преди официалната премиера на „Стъкления“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.


1. Самюъл Л. Джаксън, в ролята на Илайджа е 5 години по-възрастен от Шарлийн Уудард, която играе майката на Илайджа във филма.

2. „Стъкления“ е вторият филм на М. Найт Шамалан, който ще се появи и в IMAX формат.

3. Това е третият случай, в който Джеймс Макавой се налага да си бръсне брадата заради филм. Предишните са „X-мен: Апокалипсис“ и „На парчета“.

4. Сградата, в която е заснет „Стъкления“ в миналото е била действаща психиатрия до 2010 година.

5. Това е петият филм Брус Уилис и Самюъл Л. Джаксън участват заедно след – „Заредено оръжие 1„, „Криминале„, „Умирай трудно 3“ и „Неуязвимият“.

6. Първоначалният сценарий за „Неуязвимият“ е включвал героя на Джеймс Макавой – Кевин като новодошлия злодей, срещу когото да се изправи Дейвид. Шамалан е преценил, че един филм няма да бъде достатъчен за всички герои и това е довело до реализацията на самостоятелен филм с Кевин – „На парчета“.

10 любопитни факта за филма "Стъкления"
Джеймс Макавой в кадър от филма „Стъкления“

7. Осъществяването на тази трилогия отнема на М. Найт Шамалан 19 години. Стартът е поставен през 2000 година с появата на „Неуязвимият“, вторият филм – „На парчета“ се появява през 2017 година, а малко след него е обявена и премиерата на „Стъкления“ за 2019 година.

8. Голяма част от музиката, която е използвана за саундтрака на „Стъкления“ е взета и от предишните два филма.

9. М. Найт Шамалан вкарва много неизлъчени сцени от филма „Неуязвимият“ в „Стъкления“. Това са кадри, изобразяващи спомените на Дейвид Дън и сина му, които напълно реално представят същите герои 25 години по-млади.

10. Една от първите избрани локации за снимки е болницата, в която се развива действието в „Стъкления“. Една от стаите вътре е боядисана изцяло в наситено розово и тя се превръща в любима за режисьора. Оказва се, че тази стая е в пълен синхрон с вижданията му за сценария и интериорът на болницата се превръща в отправна точка за цялата визия на „Стъкления“.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *