Нямате ли усещането, че съвременният живот страховито напомня на возене с високоскоростен влак? Затрупани сме с толкова много задачи, че не ни остава време да се наслаждаваме на дребните неща.

Колко от нас могат да си позволят да готвят всеки ден? Колко от нас могат да си позволят да готвят въобще? Тъжно е, но е истина. Кухнята често е последното място, на което успяваме да прекараме време. Има някои хитринки, които могат да съкратят времето, нужно ни, за да създаваме уют в дома си и така да имаме the best of both worlds.

Представяме на вашето внимание (и знаем колко е ценно то, затова сме се постарали да бъдем кратки и изчерпателни) 10 полезни джаджи, които ще ви помогнат да пестите време и усилия в кухнята. Да видим кои са те.

1. Електрическо точило за ножове

10 полезни джаджи за кухнята

Точенето на ножове не е елементарна задача, особено за повечето представители на женския пол. Освен това, не е невъзможно да се контузим или, още по-лошо, да нараним някой случайно преминаващ през бойното поле. Електрическото точило ще спести време и главоболия, това е сигурно. Полезна вещ, която добавя допълнителна сигурност и леснота при точенето на ножове.

2. Аксесоар за почистване на керамичен плот

Това е метално приспособление, подобно на шпатула, с което можем да почистваме прецизно керамичните котлони. Добре е да не си правим експерименти с абразивни препарати или обикновени шпатули, защото е възможно трайно да увредим повърхността на керамичния плот. С този уред ще постигнем бързи и добри резултати без да рискуваме да съсипем инвестицията си.

10 полезни джаджи за кухнята

3. Протектори за котлон

Керамичните котлони са много удобно изобретение, но в същото време са много крехки и уязвими. За да удължим продължителността на живота им, може да си набавим протектори за котлони. Те обикновено са с красиви изображения и по този начин стават част от декора в нашата кухня, освен че са и много функционални. Повечето могат да се използват и като дъски за рязане, което е чудесно предимство и спестява пространство.


4. Яйцеварка

Този симпатичен електрически уред е едно средство, с което ще пестим ток, вода и време. Няма какво повече да се каже за него, ясно е кои са неговите предимства. Освен това е лесен за пренасяне и, ако сме на хранителен режим и пътуваме, лесно може да го вземем със себе си, за да продължим да се зареждаме с протеини.

5. Центрофуга за салата

Тази джаджа не може да се обрисува особено образно с думи, но идеята е, че с нея ще можем да измиваме и дори изсушаваме салатата (става дума за такава от зеленолистни зеленчуци). Лесна за употреба, лесна за поддръжка и спестяваща време и нерви.

6. Дигитален термометър за храни и течности

Ако нашата страст е готвенето – е, тогава дигиталният термометър е must have. С него може да се готви супер прецизно и да впечатляваме както себе си, така и околните. С него можем да измерваме и точната температура за вода за чай, тъй като е добре известен факт, че за неговото качество и запазени свойства, тя е от голямо значение.

7. Клипс за съдове

Тук отново ще е трудно да се опише, но лесно бихме могли да си го представим като се сетим как всеки път когато готвим супа, се чудим къде да поставим черпака. Това приспособление се прикача към тенджерата, така че да може да оставим на удобно място средството за разбъркване. Не е гениално изобретение, но е нещо, което ще ни спести цапането на още един съд и съответно – неговото измиване.


8. Ножица за рязане на зеленчуци

10 полезни джаджи за кухнята

Това е една невероятна глезотия, която всяка уважаваща себе си домакиня трябва да има. Няколкоредова ножица, с която можем да кълцаме копър, магданоз, лук и дори зелена салата. Става много бързо и еднакво без да се налага да се концентрираме кой знае колко.

9. Мерителни лъжички

10 полезни джаджи за кухнята

Сладкарските изделия стават божествени, когато използваме правилните пропорции. Пазарът изобилства от всякакви видове мерителни лъжички, направени от различни материали и с различна форма, така че не е трудно да се сдобием с тях. Можем да ги използваме дори, за да дозираме количеството суха храна за домашния си любимец.

10. Прибор за спагети

10 полезни джаджи за кухнята

Борбата със сервирането на спагетите всеки път е безмилостна. Вече има прибор, който ги улавя лесно и не е необходимо да гоним спагетите по плота и мивката. Не е скъп, но затова пък е полезен.

Модерните технологии и изобретения наистина могат сериозно да ни разглезят и да ни превърнат в изискани мързели. Има обаче такива сред тях, които просто ни подаряват време, което вместо изпълнявайки задължения, можем да прекараме с близките си, а това е най-смисленото нещо, което човек може да направи с неангажираните си мигове. Ние ви предложихме 10 скромни крадци на време, използвайте ги разумно. 🙂Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *