Евтини самолетни билети

Някъде в открития Космос звездната дата е 20220617. А тук, на Земята, на 17 юни „Баз Светлинна година“ ще ни отведе на незабравимо пътешествие отвъд границите на въображението с фантастично екшън приключение.

„Баз Светлинна година“ ни потапя дълбоко в уникалната история, в центъра на която е героичният тестов пилот и астронавт, който заедно със своя командир и неговия екип са заточени на негостоприемна планета на 4,2 мил. светлинни години от Земята.

И така разбираме защо се е превърнал във вдъхновение за изработването на Баз Светлинна година – емблематичната играчка, позната на милиони деца от обичаната анимационна поредица „Играта на играчките“.


Опитвайки се да намери обратно пътя към дома през времето и пространството, Баз, неговият верен другар – котката-робот Сокс, който вече се превърна в всеобщ любимец на публиката и екип от нетипични специалисти, се оказват единствената надежда за спасение от зловещия и енигматичен извънземен Зург, който отприщва огромна армия от безмилостни роботи, готов на всяка цена да постигне мистериозната си цел.

Какво точно планира Зург и дали всичко е така, както изглежда? Ще успеят ли Баз и неговите смели другари да попречат на злодея и ще могат ли всички да се върнат у дома на Земята след години на заточение в космоса? Отговорът ще открием само в кината и 4DX от 17 юни. Предстартовото броене започна.


„Баз Светлинна година“ обещава спиращо дъха кинозабавление в най-добрите традиции, както на Дисни и Пиксар, така и на фантастични класики като „Междузвездни войни“ и „Стар Трек“. Изпълнен с много екшън, приключения и изненади, филмът определено е едно от филмовите събития на лятото.

Отправяме се към безкрая и отвъд с „Баз Светлинна година“ от 17 юни в кината и 4DX, а в дните преди премиерата ви каним да се включите в космическа игра със страхотни награди.

Тази седмица © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите оригинални подаръци от „Баз Светлинна година“ – оригинална раничка, оригинална бутилка за вода или оригинален тефтер от филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 17 юни и бъдете готови за награда. Успех!

Дни преди официалната премиера на „Баз Светлинна година“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за сюжета, героите, музиката и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса. Подготвяме се за приключение като никое друго!

1. „Баз Светлинна година“ не е филм за фигурката Баз Светлинна година от франчайза „Играта на играчките“, а оригиналната история на космическия рейнджър Баз, вдъхновил нейното създаване.

2. Баз и злодеят Зърг са единствените герои във филма, които са се появявали под една или друга форма в поредицата „Играта на играчките“.

3. Създаването на костюма на Баз Светлинна година е дълъг и внимателен процес. От една страна създателите на филма искат в него да бъдат включени елементи от дизайна на костюма на емблематичната играчка, a oт друга – да бъде максимално реалистичен, такъв, какъвто би носил един истински космически рейнджър от НАСА. След редица консултации, включително и със специалисти от НАСА, финалният вариант е смесица от техните костюми и тези на войниците от армията.


4. Във всяка своя мисия, кацайки на поредната „друга планета“, записвайки дневниците на мисиите си, Баз използва една и съща реплика от филмите „Играта на играчките“: „Дневник на мисията. Изглежда никъде няма следи от интелигентен живот“. Във всеки един от случаите, когато я изрича, той бива прекъснат от нещо или някого.

5. „Баз Светлинна година“ е осмият филм на Пиксар, чиито композитор е носителят на „Оскар“ Майкъл Джакино. Оригиналната музика на филма е записана от Джакино за 15 дни, с 89-членен оркестър и хор от 39 човека.

10 любопитни факта за анимацията "Баз Светлинна година"

6. В „Баз Светлинна година“ ролята на Баз в оригинал се изпълнява от Крис Евънс, който е роден на същата дата – 13 юни, както Тим Алън, който озвучава играчката Баз Светлинна година в поредицата „Играта на играчките“.

7. Пътуването във времето е ключов елемент в научно-фантастичните филми и историята на Баз не прави изключение. Правейки опити да спаси екипа си от планетата, на която са катастрофирали, Баз бързо изпитва ефекта на „забавяне на времето“, откривайки че тестови полет, който трае 4 минути, всъщност се равнява на 4 години.


8. Когато създават образа на играчката Баз Светлинна година и финално е решено, че ще бъде астронавт, първоначално е трябвало да се казва Лунния Лари, което не е от най-героичните имена. В крайна сметка обаче решават да го нарекат Баз на астронавта от Аполо 11 Баз Алдрин – вторият човек, стъпил на Луната.

9. Джеймс Бролин, който озвучава злодея Зърг в оригинал, е бащата на Джош Бролин, който играе злодея Танос в кинофилмите на Марвел. А Крис Еванс, който е Баз в оригинал, е Капитан Америка в същия франчайз.

10. За създаването на космическите кораби във филма, създателите му си сътрудничат с Джон Дънкан, който е работил активно по франчайза „Междузвездни войни“. Идеята е да създаде такъв дизайн, все едно е за игрален, а не – анимационен филм.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.