Walt Disney Co. – една от най-големите и разпознаваеми компании за забавление, е любимият бранд на най-много хора по света. Това показва ново глобално проучване на консултантската компания APCO Worldwide. Анкетата е проведена сред повече от 70 000 потребители в 15 страни, като участниците са били попитани какво е тяхното отношение към около 600 от най-известните марки по света.

Подредбата на компаниите е според т.нар. Emotional Linking Index от 0 до 100, който оценява как отделните брандове комуникират с потребителите по отношение на разбиране, достъпност, разпознаваемост, значение, уважение и др. Ето 10 от най-обичаните компании в света.

1. The Walt Disney Company
Walt Disney е една от най-големите и популярни американски компании за забавления. Любимата компания на всички заема челната позиция с потребителски индекс 74.7.

2. Yahoo
Компанията Yahoo е собственик на интернет портал, предлагащ различни услуги, включително търсачка и електронна поща. Индексът на Yahoo е 74.3.

3. Google
Google е американска интернет и софтуерна корпорация, класирана с индекс 74.2.

4. Sony
Sony е японски концерн, работещ в областта на електрониката и медиите. Компанията е класирана с индекс 74.1.

5. Nestle
Мултинационалната компания Nestle е най-големият базиран в Европа производител на хранителни продукти, безалкохолни напитки и др. Заема 5-то място с индекс 73.3.

6. Auchan
Groupe Auchan SA е френска мултинационална дистрибуционна компания със седалище Кроа, Франция. Auchan дистрибутира в 12 страни и е класирана с индекс 72.9.

7. Netflix
Американският доставчик на интернет медиа стрийминг е на седмо място в класацията с индекс 72.8.

8. Whole Food’s Market
Whole Food’s Market е американска верига супермаркети. Анкетираните са я оценили с индекс 72.7.

9. Apple
Американската мултинационална компания, производител на потребителска електроника, компютърен софтуер и професионални компютри е класирана на 9-та позиция с 72.7.

10. Lowe’s
Lowe’s е американска компания, която има над 1700 магазина в САЩ за стоки за бита и строителни материали. Lowe’s се класира на 10-то място с индекс от 72.5.

Пълния списък със 100-те най-обичаните бранда в света, вижте в таблицата:


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *