Евтини самолетни билети

От древни времена хората са използвали рисунки върху телата си, за да покажат принадлежност към племе или дадени виждания. В някои култури татуировките се появяват само по конкретен повод.

В наши дни тази процедура се използва, за да изразим себе си или да бележим важен етап от живота си. Важно е обаче да знаем някои неща, преди да се решим на тази стъпка.

1. Да изберем подходящо студио

Всички знаем, че има много места, където се предлагат услуги като татуиране и поставяне на пиърсинг. И макар хората в тези студиа да работят с повишено внимание спрямо хигиена, хубаво е да поразпитаме къде ще получим най-доброто.


2. Да имаме ясна представа какъв надпис искаме (ако не е картинка)

Особено ако е с йероглифи. Следва да проучим внимателно и превода, ако не е на български език. Защото едва ли искаме да се озовем с китайски надпис на врата, гласящ: „Дистанционното се изключва от червеното копче“.

3. Сезонът има значение

Макар всеки тип кожа да реагира по различен начин на мастилото, желателно е да се избегне татуиране по време на лятото. Все пак татуировката е рана, която по-лесно би се възпалила, ако се излага на слънчева светлина в началото. Но ако все пак решим да имаме летен татус, хубаво е да покриваме мястото с шалче или да носим средно дълги ръкави.


4. Финансовият аспект е важен

В зависимост от големината на татуировката следва да предвидим определена сума. Повече информация можем да получим от студиото, което сме избрали. Някои от тях предлагат безплатна консултация – ще получим отговор на всеки въпрос – кога, къде, как.

5. Все пак боли

Разбира се, усещането не е като счупването на крак. Но въпреки това е хубаво да се има предвид, че рисуват върху кожата ни с игла и лекият дискомфорт е неизбежен. Естествено, това зависи и от мястото на татуировката.

10 неща, над които да се замислим, преди да си направим татуировка

6. Поддръжка на новата татуировка

На пазара се предлагат различни мехлеми, които да нанасяме върху татуса за известно време. След като започне да се бели, това е знак, че раната заздравява и можем да разредим употребата на кремовете. Но тази информация неминуемо ще ни бъде дадена и от самия татуист.

7. Татуировката остава за цял живот

Освен ако не ни се наложи да я премахнем с лазер по някаква причина. Ето защо е хубаво да сме сигурни, че искаме точно определен надпис/картинка върху тялото ни.


8. Пристрастяване

Почти всеки, който има татуировка, ще ви каже, че това води до пристрастяване. Когато си направим една татуировка, не след дълго имаме неистово желание за втора.

9. Ако сме се решили на тази стъпка, е хубаво да сме „all in“

За да не се получи ситуацията с Фийби от „Приятели“, която се сдоби само с една синя точка. Иначе казано, ако сме взели това решение, е хубаво да стигнем до края.

10. Спомен

Дори след време да погледнем татуировка, направена по определена причина, и да сме искали да я премахнем, въпросният надпис/картинка винаги ще ни напомня за това кои сме били и кои сме сега – за дългия път, изминат от нас.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.