Ориз във всякакви разновидности, дракони, фенери, цветове, Великата китайска страна и милиони хора… Може би това са първите асоциации при споменаването на тази голяма азиатска държава. Различен свят, пълен с непознати за нас привички и традиции.

Факт е, че китайците не спират да ни изненадват! При тях винаги може да се натъкнете на неща, които не съществуват в никое друго кътче на земята. И списъкът по-долу го доказва. В него откриваме причудливости, за които повечето от нас дори не са и чували.

В Китай например е съвсем нормално да се появиш на публично място по… пижама. А заради изключително бързото строителство в страната, там е пълно с цели призрачни градове – построени за отрицателно време, но в крайна сметка не продадени на бъдещи ползватели.


Днес ви предлагаме една бърза и забавна разходка из странностите на тази огромна страна. Ето още 10 невероятни неща, които можете да откриете само в Китай.

10 невероятни неща, които можете да откриете само в Китай1. Цели акули и крокодили

В местните магазини например се продават цели акули и крокодили. Въпреки че хората ядат само определени части от тези животни, няколко китайски магазина са забелязани да ги продават цели. При това с отворени усти.

2. В помощ при задръстване

Имат и нещо, за което можем да мечтаем. И то не само у нас, ами и на много места по света – служба в помощ на хората, попаднали в задръстване. Винаги можете да се обадите на специална услуга, която ще ви прати двама души. Единият от тях ще се погрижи за вашата кола, а другият – ще ви отведе на мотор.

10 невероятни неща, които можете да откриете само в Китай3. Кенчета със свеж въздух

Не е тайна, че пак заради споменатите вече огромни задръствания, а и не само, въздухът в Китай е доста мръсен. Поради високите нива на смог в цялата страна, китайските магазини продават консервиран… свеж въздух. При това в няколко различни вкуса! Всеки кен е еквивалент на 5 кислородни бутилки, използвани в болниците, и дарява притежателя му с 3 дълбоки вдишвания. Цената е 5 юана (или около 1 лв.).


4. Полицейски гъски

В отделни райони на страната полицията използва гъските като алтернатива на следовите кучета. Според пазителите на реда птиците разполагат с нужното отлично виждане и агресивно поведение.

10 невероятни неща, които можете да откриете само в Китай5. Живи раци в метрото

В метростанциите на някои китайски градове пък има вендинг машини, които продават… живи раци в пластмасови кутии, държани при постоянна температура от 5 градуса.

6. Чай вместо кафе

Teabucks е китайска верига от чайове, създадена в образа на американския Starbucks. Те предлагат различни видове топли и студени чайове.

10 невероятни неща, които можете да откриете само в Китай7. Сватба с краден труп

Сюжет от фантастичен трилър или ежедневие? Организирани групи в страната крадат и продават трупове за хиляди долари на семейства, които планират да организират бракове за своите мъртви неомъжени млади роднини. А защо – само местните биха могли да отговорят.


8. Битката със самоубийствата

Случва се някои фирми да инсталират защитни мрежи покрай общежитията на служителите, за да предотвратят опитите за самоубийство.

10 невероятни неща, които можете да откриете само в Китай9. Къщите на нокти

„Къщите на нокти“ са домовете на жителите, които отказват да се преместят от своето място, така че строителните работници са принудени да оставят сградите недокоснати, като ги заобикалят.

10. Ферми за хлебарки

В Китай хлебарките се отглеждат и се използват в медицината. Това е процъфтяващ бизнес, доказан като чудесна инвестиция, от която могат да се изкарат доста пари.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *