Кардио тренировката представлява високо интензивна аеробна тренировка или казано по друг начин, тренировка, която кара сърцето да бие с около над 40% от възможностите му.

Ползите от такъв тип тренировка са много, а също са и разнообразни – има за всеки. И за напреднали, и за начинаещи атлети.

Не забравяйте да загреете преди да започнете. Достатъчни са 2-3 минути, за да раздвижите тялото.


1. Тичане

Необходими са чифт маратонки и мотивация. Може да изберете някой парк, стадион или пътека във фитнес залата. Ако сте начинаещ, добре е да редувате тичане с ходене, за да нормализирате пулса. Внимавайте да не се преуморите или контузите, защото това може да даде обратен ефект. Бягането поддържа всички мускулни групи.

2. Бързо ходене

За разлика от тичането, бързото ходене не натоварва толкова много. Ходенето развива много добре мускулите на ръцете и краката.

10 идеи за кардио тренировка

3. Скачане на въже

Въжето е лесно преносимо и може да го носите навсякъде. Скачането на въже натоварва както горната, така и долната част на тялото. Ако сте начинаещ, започнете с 5 минути и постепенно увеличавайте, докато не стигнете 30-40 минути на тренировка.

4. Танци

Народни, латино, гръцки, ориенталски, суинг, зумба са добра опция за кардио тренировка. Единствено трябва да изберете танца, който ви доставя удоволствие и да му се насладите.

5. Колело

Каране на колело в парка или сред природата е добър избор за кардио на открито. Ако не разполагате с колело, може да наемете за няколко часа или да заложите на велоаргометъра във фитнес залата.


6. Kangoo Jumps

Групова кардио тренировка, която натоварва цялото тяло, но основният фокус са краката и издръжливостта.

7. Изкачване на стълби

Гори мазнини и стяга долната част на тялото. Отново може да изберете къде да тренирате – уред в залата или да изкачвате стълбите в блока.

8. Плуване

Отлично кардио, което натоварва цялото тяло. Плуването е най-подходящо за отслабване.

10 идеи за кардио тренировка

9. Гребен тренажор

Гребният тренажор е един от най-добрите уреди за тренировка на всички мускулни групи от тялото. Подходящ е както за горене на мазини, така и за трупане на мускулна маса.

10. Степер

Степерът натоварва долната част (основно оформя седалището, задната част на бедрото, прасеца). Освен това укрепва мускулатурата и подобрява дишането. Може да се сдобиете с такъв уред и да правите домашни тренировки. Не забравяйте да загрявате преди тренировка и да се разтягате след нея.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *