Евтини самолетни билети

Правилният избор на актьори е от изключително значение за успеха на един филм. Точно затова прослушванията са толкова дълги и важни. Понякога тези кастинги траят по-дълго от самия снимачен процес.

В други случаи, сценаристите създават специални персонажи за конкретни филмови звезди, които директно получават ролята.

Но историята познава и някои съвсем щастливи случайности, в които не са замесени нито кастингите, нито сценаристите. За 10 от тях ви разказваме сега.

1. Бен Афлек и изтормозената му усмивка

Режисьорът Дейвид Финчър е известен с това, че много добре подбира актьорите за своите филми. Но понякога съдбата си знае работата. Според Финчър, Бен Афлек получава ролята в “Не казвай сбогом” заради усмивката си. “Във филма има сцена, в която журналисти карат мъж да застане до снимката на изчезналата си съпруга и той го прави с много неловка усмивка. Прегледах много снимки на Бен и открих около 50, в които той е с точно такава усмивка и то в различни ситуации. Тогава разбрах, че той е идеален за ролята!

2. Дженифър Лорънс и мръсната ѝ коса

Лорънс получава една от първите си големи роли, защото идва на прослушването с хрема и мръсна коса. Но това не е случайност, а тактика от страна на актрисата. Тя се явява в този вид, за да влезе в образа на 17-годишно момиче от проблемно семейство. Първоначално, режисьорът Дебра Граник, отказва да даде ролята на Дженифър, защото я намира за твърде красива. Но актрисата толкова силно иска да се снима в този филм, че извървява 13 пресечки в дъждовен Ню Йорк, за да отиде на прослушването в съвсем неугледен вид. Така се сдобива с ролята.

3. Забележителната упоритост на Кейт Уинслет

За да изиграе една от своите най-запомнящи се роли в “Титаник”, Кейт Уинслет полага доста усилия. С помощта на агента си, тя намира телефонния номер на режисьора Джеймс Камерън и не спира да му звъни, настоявайки, че е идеална за образа на Роуз. Кейт дори изпраща букет рози на Камерън с бележка, гласяща: “От твоята роза.” Въпреки че актрисата е принудена да прекрачи границите на благоприличието, настоятелността ѝ помага да постигне целта си.


4. Приказливостта на Ема Уотсън

Прослушванията за главните роли във филмите за Хари Потър отнемат много време. Режисьорът и продуцентите изпитват особени затруднения в намирането на точната актриса, която да изиграе Хърмаяни. В търсенето се включва и самата Дж. К. Роулинг. Един ден тя случайно провежда разговор с Ема Уотсън и е тотално възхитена. По време на разговора, 10-годишното момиче почти не спира да говори и дори не позволява на писателката да ѝ вземе думата. Това кара Роулинг да я препоръча за ролята на Хърмаяни.

5. Джеймс Майкъл Тейлър и уменията му с кафе машините

Макар че е магистър по изобразително изкуство, нещо съвсем обикновено помага на Тейлър да получи ролята на Гюнтер в любимия на всички сериал “Приятели”. Актьорът се оказва единствения от кандидатите, който умее да борави с кафе машина. Извън екрана обаче, той не е голям фен на кафето.

6. Обилното потене на Уейн Найт

Самият Стивън Спилбърг се обажда на агента на Найт, за да му предложи ролята на програмиста Денис Недри в “Джурасик парк”. По-късно актьорът разбира какво му е помогнало, за да влезе в този образ. Спилбърг забелязва Найт в “Първичен инстинкт” и е впечатлен от обилното му потене в сцената с разпита на Шарън Стоун. Когато започва да снима фантастичната поредица, режисьорът решава, че това потно тяло ще изглежда страхотно в научнофантастична обстановка. Доста странно, но все пак успешно.

7. Мустаците на Матю Макконъхи

Първоначално, Ричард Линклейтър не възнамерява Макконъхи да участва във филма “Объркани и непокорни”, намирайки го твърде красив за ролята на Дейвид Уудерсън. Актьорът се представя блестящо на прослушванията и режисьорът променя мнението си, но при едно условие – Матю трябва да си пусне доста нестандартни и дори зле изглеждащи мустаци. Той, естествено, се съгласява.


8. Клоуи Грейс Мориц и акцентът ѝ

Мартин Скорсезе иска целият актьорски състав за филма му “Изобретението на Хюго” да е съставен от британци. Американската актриса Клоуи Мориц, обаче толкова иска да играе във филм на Скорсезе, че по време на прослушването имитира британски акцент и дори лъже, че е от Англия. Лъжата е разкрита в края на прослушването, когато тя благодари на екипа, но Скорсезе е достатъчно впечатлен и я взима.

9. Убедителният удар на Харви Спенсър

Режисьорът на “Поличбата”, Ричард Донър отделя много време и усилия, за да открие главния си актьор – синът на дявола, в кожата на малко момче. На прослушванията той моли всеки от малките кандидати да го нападне. 4-годишният Харви Спенсър се оказва най-убедителен. Когато удря Донър, режисьорът осъзнава, че е открил перфектния Деймиън.

10. Крис Хемсуърт и проблемите му с височината

За да изиграе Тор в “Отмъстителите”, актьорът прибягва до малка лъжа. Хемсуърт е висок 1.90 метра, докато в изискванията за прослушването е посочено ограничение за височината – не повече от 1.80 метра. Режисьорите не искат останалите герои да изглеждат като джуджета в близост до Тор. Но благодарение на лъжата си, Крис си печели мястото във филма.



Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.