Проучване, проведено от британската компания Accident Advice Helpline, разкри кои са 10-те маневри, които шофьорите мразят най-много. В допитването са взели участие над 2 000 британски водачи на автомобили, като от проучването са изключени професионалните шофьори.

Оказва се, че най-трудната и респективно най-мразената маневра за по-голяма част от шофьорите, е успоредното (паралелно) паркиране, при което водачът трябва да паркира на заден в свободното пространство между две коли, които са успоредно разположени спрямо пътя.

Цели 47% от шофьорите признават, че след няколко неуспешни опита да паркират по този начин на дадено място, често се отказват и търсят друг вариант. Всеки четвърти от анкетираните пък споделя, че оставя някой друг да довърши паркирането в подобни ситуации.


Успоредното паркиране е трън в очите на шофьорите, откакто е изобретен автомобилът. Почти всеки усеща напрежение, когато трябва да паркира на тясно място в града, под погледите на околните„, твърди Дейвид Картър, говорител на Accident Advice Helpline.

10-те маневри, които шофьорите мразят най-много

И внимание! Успоредното паркиране е само върхът на айсберга. В класацията са включени още цели 9 неприятни за шофьорите изживявания, които вероятно измъчват и вас, когато сте зад волана. Вижте пълния списък с 10-те маневри, които шофьорите мразят най-много.

10. Паркиране от лявата страна на еднопосочен път.

9. Аварийно спиране/ отбиване на пътя.

8. Шофиране в кръгово движение.

7. Паркиране близо до тротоар.

6. Движение в права линия назад.

5. Паркиране напред в тясно паркомясто, завършващо със стена.

4. Обратен завой на тесен път.

3. Завиване назад около ъгъл или колона.

2. Паркиране назад в тясно паркомясто.

1. Успоредно (паралелно) паркиране.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.