Евтини самолетни билети

Завесата е вдигната! Центърът на София, в частта му около улица „Граф Игнатиев“, е на крачка разстояние от момента, в който ще се сдобие с нов, модерен вид. Все още недовършен, но почти толкова добър като образци на архитектурното творчество в европейски градове, символи на красота и съвършенство.

Поне така твърдят авторите на проекта и фирмата изпълнител, подкрепени от поръчителите – Столичната община. Местните управници дори призоваха за толерантност и обещаха, че столицата ще изглежда по коренно различен начин, след като цялостният ремонт на улица „Граф Игнатиев“ приключи.

В проекта за обновяване попада и градинката пред храма „Свети Семочисленици“. Положената настилка стана повод за десетки колажи и подигравателни статуси в социалните мрежи. Авторът на проекта защити новата визия и заяви, че един от знаковите площади в Мюнхен има същата настилка.


10 иронични статуса след ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев"

„Когато проектът се завърши ще видите нюансите, които преливат от сиви към цвета на църквата, аз съм убеден, че вие трябва да кажете „Страхотно е“. А хейтърите са, за да мразят“, посочи арх. Иво Панталеев.

Засега… фактите говорят друго. И изводите са два. Или София е пълна с хейтъри, които трудно оценяват новата визия в идеалния център на столицата, или проблем наистина има. Вълната от възмущение буквално вече дни наред залива Facebook и Twitter. Стигна се дори и до протести.

Днес отворените доскоро пространства по „Графа“ и около църквата „Свети Седмочисленици“ отново са заградени. По проблемните места с клатещи се плочки в началото на улицата се работи. Колкото до визията на площада около църквата, тя май ще си е все такава… ексцентрична.

С доза чувство за хумор събрахме някои от най-забавните коментари по темата с, отново подчертаваме, недовършените ремонтни дейности по улица „Граф Игнатиев“ в София. Факт – статусите са хиляди! Но ние избрахме 10.

1. Кметицата: #сГРАФих

2. „Всичко ще се нареди.” – Йорданка Фандъкова, София, Октомври 2018

3. Ремонта на Витошка, Ремонта на Дондуков и Ремонта на Графа влезли в един бар на Московска…

4. Направо вземете „бидето на Фандъкова“ от „Витошка“ и бронзовият „цирей“ пред двореца и ги инсталирайте на „Славейков“. Да завършите архитектурния ансамбъл във ваш стил.

5. Ремонтът на „Графа“: Вие па сте мноо убави!!!!

6. При вида на новия „Граф Игнатиев“ Петко и Пенчо Славейкови станаха от пейката и избягаха…

7. Гаф Игнатиев фугирал терикота на Св. Гранитогрес…

8. Останаха ли ви екстра плочки, да си набера? За една баня питам..? #hubavoe

9. Фандъкова е почти толкова добра в ремонтите, колкото Тереза Мей в танците!

10. Една неповторима комбинация от площад в Македония, сух фонтан в Камбоджа, скосен тротоар в Монголия и всичко това – обвито в деликатната, ненатрапчива атмосфера на Димитровград по изгрев слънце!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.