Морето е важна част от лятната ваканция.

За да я разнообразите още повече, сме ви подготвили 10 водни развлечения, които трябва да опитате.

Така вашата ваканция ще бъде изпълнена с още повече вълнение и хубави спомени… Enjoy it!


1. Каране на джет

Карането на джет е спорт, който е популярен сред любителите на водата и търсачите на тръпка. Пълен е с екшън и ще накара вашия адреналин да се втурне нагоре, заради скоростта на пътуване през водата. Не е нужно да сте професионален плувец, за да се насладите на този невероятен спорт, но винаги трябва да носите спасително яке като предпазна мярка.

2. Парасейлинг

Парасейлингът ще ви осигури невероятно изживяване. Ще летите през въздуха, теглени от лодка, а това ще изпълни душата ви с тръпка и вълнение. Парашутът е прикрепен към лодката с въже и след като приключите с летенето, ви издърпват обратно на лодката. Парасейлингът се практикува най-често на морето и, уви, не е никак евтин.

3. Теглене на банан

Ако се забавлявате на вълните с приятелите и семейството си това лято, тогава се възползвайте от разходката с банан. Тези надуваеми дюшеци се теглят от джет или лодка и ще ви осигурят много вълнуващо, но и много неравномерно каране. Моторната лодка/джетът ще ви влачи със скорост през морето, като осигурява изключително забавно изживяване през горещите летни дни. Когато се возите на банан, винаги трябва да носите спасителни жилетки, тъй като безопасността е на първо място.


4. Рафтинг

Рафтингът е приключенско занимание, при което ще пътувате през бързеи. Ще трябва да работите като екип, за да останете на лодката, докато водата ви хвърля във всички посоки. Този спорт е фантастично изживяване, на което да се насладите с приятелите и семейството си. За да го преживеете, винаги трябва да носите предпазни средства, като например шлем, спасителна жилетка и наколенки за коленете и т.н., тъй като можете да бъдете изхвърлени от лодката по всяко време.

5. Сърф

Сърфирането често е на върха, тъй като е един от най-вълнуващите и известни водни спортове. Има много дъски за сърф с различни размери и това ви позволява да се насладите на тръпката от каране над перфектните вълни. Островите Пукет са чудесно място за посещение за сърфиране. То не е толкова широкоразпространено в България, но ако имате достатъчно средства, можете да му се насладите в по-екзотичните острови.

6. Каяк

Каякът е воден спорт, който ще ви позволи да се насладите на лятото, докато гребете, релаксирате и се наслаждавате на вятъра. Може да ви хареса толкова много, че да изгубите представа за времето. Това е чудесен спорт, на който може да се насладите заедно със семейството и приятелите си.

7. Свободно гмуркане

Свободното гмуркане, разчита на задържане на дишането до появата на вълна, а не на използването на дихателни апарати и подводни съоръжения. Освен ограниченията за задържане на дишането, потапянето във вода и излагането на високо налягане, има и физиологични ефекти, които ограничават дълбочината на гмуркане.


8. Водни ски

Водните ски са спорт, който се практикува на повърхността на водата. Изисква достатъчна площ върху плавен участък от вода, една или две ски, лодка с въже и двама или трима души. Освен това скиорът трябва да има адекватна сила на горната и долната част на тялото, мускулна издръжливост и добър баланс.

9. Уиндсърф

Уиндсърфът е спорт, комбинация от сърф и ветроходство. Наричан е още „бордно плаване“. Това е спорт за отдих, най-популярен в места с тихи води по света, които предлагат безопасност и достъпност за начинаещи участници.

10. Шнорхелинг

Шнорхелингът е едно от онези неща, за които или знаете много, или не можете да разберете разликата между гмуркане с шнорхел и подводни спорове. Шнорхелинг е подводна дейност, която включва дихателна тръба. Маската е често срещана добавка, така че спокойно да можете да гледате под водата. Той е създаден с цел да можете да изследвате подводни каньони, без да се притеснявате за дишането си.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *