Vision Board представлява дъска, облепена със снимки, мисли и цитати, чиято цел е да ви напомня за мечтите, които имате.

Така вие непрекъснато си ги представяте и се вдъхновявате да ги преследвате докрай. Всекидневно дъската стои на стената в стаята ви, пред очите ви, за да не забравяте нито една ваша цел.

1. Много по-лесно е да си спомняте вашата мечта, когато виждате залепена снимка, избрана от вас самите. Визуализацията помага изключително много на всеки човек да сбъдне желанията си, извежда ги на фокус и ги превръща в център на вниманието. Разбира се, за да бъдат осъществени мечтите, са необходими действия и вяра, но трябва да си представите крайния резултат.

2. Мечтите ви стават по-реални така, отколкото само да ги запишете в тетрадка, която ще сложите на някой рафт и няма да се сетите за нея. Целите ви оживяват благодарение на снимките, които залепяте на дъската.

3. Чрез картата на мечтите сте способни да работите върху по-голяма част от целите си, а не да се концентрирате върху едно-единствено желание.

4. Създаването на vision board е творчески процес. Това е идеалният момент да останете насаме със себе си и мислите си.

10 причини да си направите дъска с мечти

5. Вместо да използвате готови снимки, можете сами да нарисувате мечтите си. Ще подобрите художествените си умения!

6. И все пак, ако мислите, че дъската изисква голяма подготовка, спокойно. Можете да я направите и в електронен вариант.

7. Дъската на мечтите ви предоставя възможността да прогресирате. Когато изпълните една цел, я отбелязвате като постигната и следователно си поставяте нова. Това ви кара да сте непрекъснато активни.

8. Много често оставате в зоната си на комфорт, което не ви помага да постигнете мечтите си. Създаването на vision board ви вдъхва смелост да преследвате желанията си.

9. Ще ви накара да мислите позитивно!

10. Помните вашето защо! Много хора откриват причините за избора си на дадена цел.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *