Евтини самолетни билети

Исабел Алиенде е чилийска писателка. Една от най-известните съвременни романистки е родена на 2 август 1942 г. в Лима. Племенничка е на Салвадор Алиенде – бивш президент на Чили.

Дотук е написала 23 книги, преведени на 35 езика. Създавани са филми по нейни романи и многократно е награждавана за творчеството си.

Представителка е на магическия реализъм и обединява жестоката действителност с фантастичния свят, който носи със себе си доза надежда.


10 изключителни мисли на Исабел Алиенде

Дебютното ѝ произведение е „Къщата на духовете“, в което се разказва за живота на 4 поколения от фамилията Труеба в периода на постколониалните промени в Чили.

По това време Алиенде вече е напуснала родината си и живее във Венецуела. Идеята за произведението идва, докато пише писмо, което прераства в ръкопис, а после се появява и завършеният роман.

Исабел Алиенде е феминистка и е основателка на фондация, която се бори за женските права. Създава и феминисткото списание „Паула“. Кръстено е на дъщеря ѝ, която умира на 28 години. Авторката ѝ посвещава и книга. Чрез писаното слово една майка разговаря с дъщеря си.

Исабел Алиенде е връх, който си заслужава да бъде изкачен и опознат. Творчеството ѝ оставя дълбока следа в сърцата на милиони читатели.

Представяме ви 10 изключителни цитата, с които да отбележим рождения ден на авторката.


Искам да изживея един епичен живот. Такъв, който да изпиша с ГОЛЕМИ прилагателни, да задраскам скучните абзаци и да подчертая правописните си грешки!

Не беше преставал да я обича нито за миг досега, но никога не я бе обичал, както в този миг, когато вече я бе загубил.

10 изключителни мисли на Исабел Алиенде

Да пишеш е като да правиш любов. Не се безпокойте за оргазма, просто се концентрирайте върху процеса.

Вече не се налага да се харесвам на мъжете, а само на животните.

Нищо не може да се сравни с това да четеш забранена книга. Днес нищо не е забранено и човек не може да почувства вина, докато чете. За съжаление.

Корените на един човек не се крият в пейзажи, държави или нации, те са вътре в него.

Само сърцето е това, което ни движи и определя ходовете на съдбата ни.

Историите ни може и да са различни, но емоционално всички сме еднакви!

Истинското приятелство оцелява въпреки времето, разстоянието и тишината.

Била съм разказвач на истории през целия си живот, но го осъзнах едва наскоро.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.