Евтини самолетни билети

Ние, хората, сме странни същества. Избиваме животни за удоволствие, след което изразходваме безумно много време и пари, за да възстановим щетите.

Разрушаваме планетата си и вместо да се погрижим за нея, решаваме, че ще пренесем живота си на друга. Късаме връзката си с природата, забравяйки че именно тя и нейните създания са отговорът на всичките ни въпроси и нашето истинско спасение.

Избрахме да ви покажем 10 прилики между хората и животните, но те са много повече. А разликата, може би, е една – животните понякога проявяват много повече “човечност” от хората.


1. Вълците изпитват самота

Чувството на самота не е нещо непознато за вълците. Но те го изразяват по различен начин от хората – чрез вой. Вълците вият по много причини и една от тях е именно самотата. Воят им може да е просто едно съобщение, казващо “Липсваш ми” на техните партньори, приятели или лидери.

2. Слоновете правят погребения

Слоновете скърбят при загубата на своите близки. Когато някой слон умре, тялото му се посещава от другите слонове в продължение на дни. Те подушват, блъскат или докосват тялото му.

3. Китовете са добри певци

Китовете общуват помежду си чрез сложна система от звуци. Най-хитовите “песни” се изпълняват от мъжките по време на размножителния период. Те изнасят “серенади” на любимите си, които траят около 20 минути.


4. Мравките отглеждат други насекоми и култури за храна

Мравките се грижат за листните въшки като свои домашни любимци. Те ги пазят и не ги ядат. Хранят се със секретите на въшките, които са сладки и полезни. Освен това, мравките отглеждат гъби, точно както ние обработваме и отглеждаме различни култури.

5. Маймуните говорят помежду си

Множество проучвания показват, че звуците и писъците, които издават маймуните, всъщност носят много информация. Те променят смисъла на разговора си, свързвайки различните звуци. Освен това, маймуните са много справедливи и са способни дори да се обидят, когато попаднат в нечестна ситуация.

6. Папагалите кръщават потомството си

Папагалите кръщават своите малки, но техните имена се различават доста от нашите. Те са предимно специфични чуруликания. Папагалите ги помнят до края на живота си, освен това помнят имената на родителите си и тези на своите братя и сестри и могат да ги използват в “разговор”.

7. Козите владеят различни акценти

Подобно на хората, козите умеят да променят “акцента” си в зависимост от социалната група, в която се намират.


8. Прерийните кучета и техният език

Както много други животни, така и прерийните кучета има собствен начин на общуване. С тази разлика, че в техния се съдържа информация за конкретни визуални характеристики. Проучвания показват, че звуковата им реакция на висок човек, облечен в синьо, се различава от тази на нисък човек, облечен в жълто.

9. Рибите чистачи са добри търговци

Рибите са доста по-интелигентни, отколкото смятаме. Такива са и рибите чистачи. Те търгуват своята безопасност и изхранване в замяна на способността си да почистват големите си “приятели” от паразитите и мъртвата им кожа.

10. Кучетата ревнуват

Кучетата притежават хормон, който им позволява да се влюбят. Наличието на този хормон в кръвта им се увеличава след взаимодействието им с хора. Но когато обектът на техните топли чувства прояви такива към другиго, кучетата изпитват ревност. При някои породи това е повод за агресия, при други не е толкова изявено, но ще го разпознаете, ако домашният ви любимец всячески се опитва да привлече вниманието ви.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.