понеделник, август 19


10 топ дестинации на Балканския полуостров

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Мистерия, история, необичайни изживявания и абсолютно зашеметяващи места примамват мнозина туристи на Балканския полуостров, без значение дали е пролет, лято, есен или зима.

Тази част от Европа предлага безкрайно много възможности за разходка из легендарните замъци, белите плажове, боядисаните манастири, черноморските и адриатическите курорти и дори често изненадващата вековна винена култура.

Дълбоките зелени гори и разнообразната, понякога тежка история, дават богат избор от възможности за всеки пътешественик. Местата са много, но ще отделим 10 от най-добрите, които заслужават да бъдат посетени възможно най-скоро.

1. Езерото Блед
Словения

10 топ дестинации на Балканския полуостров

Дълбоко синьо езеро в Алпите с живописна църква на остров в средата. Този словенски скъпоценен камък се превърна в една от основните забележителности на страната. Можете да наемете лодка, за да стигнете до острова, където е много вероятно да видите сватба.

Според традицията късметът на младоженеца е да носи булката нагоре по стълбите, да ударят църковната камбана и след това да си пожелаят нещо вътре в църквата.

2. Сплит
Хърватия

10 топ дестинации на Балканския полуостров

Този град е перфектната комбинация от естествена и изкуствена красота. През 305 г. римският император Диоклециан го е избрал за свой дом за пенсиониране, изграждайки дворец, който сега е просто част от пейзажа на историческия център на града.

Възможностите за разглеждане на забележителности са разнообразни и много красиви. Можете да се разходите по брега, да се изкачите до един от съседните хълмове, за да видите града или просто да се отпуснете на плажа.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари