Италианец с български произход. Роден в Базел (Швейцария), в семейството на българка и известен италиански музикален мениджър. Един от първите диджеи у нас, които използват грамофоните като музикален инструмент. Фабрицио Паризи е музикант до мозъка на костите си.

Преди повече от десетилетие избира Западна Европа за свое професионално поприще, но наскоро се завърна в България и заедно с един от основателите на Метрополис – DJ Ради, и Микси Майк, стартираха супер успешната поредица клубни партита Dance machine.

Днес един от последните му проекти е на върха на много класации и звучи в дискотеките по цяла Европа. В края на 2017 година заедно с ангелския глас на „Мистерията на българските гласове“ и „Ева квартет“ Белонога (a.k.a Гергана Димитрова) представиха етно-хаус проекта „Sunbeams“.


„Аз и партньорът ми MiYan (Мирослав Янев) решихме да създадем изцяло нова песен използвайки само един вокално изпят куплет от „Полет“. Затова и името се промени на „Sunbeams“, вдъхновено от текста, написан от Белонога: Слънце грее малеле/ На небо мале ле/ Като ми грее малеле/ Двори ми огрява“, разказва Фабрицио.


Фабрицио Паризи израства в постоянно пътуване между бабите и дядовците си в Италия, Швейцария и България и макар разликата да е била осезаема, той се забавлявал винаги, когато идвал у нас. С България обаче го свързва и любовта – половинката му Пламена, за която казва, че човекът, който го „допълва във всичко и винаги“.

За мечтите и усмивките, за абсурдите и удоволствията – Фабрицио Паризи в рубриката ни „10 въпроса, 10 отговора”.

1. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Търся аромат на кафе… След което го поглъщам в промишлено количество.

2. Кой е най-вълнуващият човек, когото някога си срещал?

10 въпроса, 10 отговора: Фабрицио Паризи

Карлос Сантата. Бях много малък и не знаех кой е той… Преди негов концерт в бекстейджа, благодарение на баща ми, имаше много хора и нямаше как да знам че Той е Звездата на вечерта… Само като го погледнах, усетих, че този човек притежава това, което след години разбрах как се казва – харизма!

3. Кое е последното нещо, което търси в Google?

Колко сайтове са пиратствали „Sunbeams“ (усмихва се).

4. Какво може да те разплаче?

Могат лесно да ми потекат сълзи, но те са от радост. Случва се, когато видя някои много талантливи млади хора да постигат своите цели, въпреки безбройните трудности и саможертви… Било в конкурси (формати, както сега е модерно), ако става въпрос за музика, било в нещо друго…

5. А какво – да те разсмее от сърце?

Смея се от сърце на разни видеа, в които са снимани много малки дечица, които реагират съвсем естествено на нормални за нас зрелите хора ситуации… Обожавам малките деца!

6. Коя е най-абсурдната ситуация, в която си попадал?

Това се случи на участие в Италия. Парти, много много хора и… изведнъж DJ- ят (тоест аз) просто изчезва… Хахаха!… Скачайки зад пулта бях забравил, че има стъпала зад мен и просто полетях надолу към бекстейджа. Добре че хората, като свърши тракът, започнаха да пеят и аз успях да се върна без никакви сериозни наранявания, леко охлузен, но ок ;).

7. Как би се описал с три позитивни и с три негативни думи?

10 въпроса, 10 отговора: Фабрицио Паризи

Позитивни: целенасочен, естествен, добронамерен.
Негативни: нетърпелив, инат, капризен, скептичен, егоцентричен… опс, май трябваше само три.

8. Какво би правил с удоволствие, но все не ти остава време?

Бих отишъл някъде на палатка поне за една седмица – без телефон, интернет и всякакви модерни екстри.

9. С кого би искал да се смениш за един ден и защо?

С удоволствие бих се сменил за ден, с който и да е диктатор на тази планета… Поне ще знам, че на едно място няма да има повече репресии, тормоз и потъпкани човешки права.

10. Как си представяш живота си след 10 години?

Не си го представям по различен от сегашния… Ще продължа да правя музика, защото музиката е вечна и тя успява да те пренесе там, където ти няма реално как да отидеш…
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.