Съвсем скоро ще дойде лятото и вече е време да изберем място за почивка.

Често залагаме на вече познати или проверени от наши приятели дестинации. Дали бихте приели да кажете „да“ на нещо ново тази година?

Днес ще ви представим 10 града, красотата на които незаслужено се пропуска.


1. Брюж, Белгия

Малки и натруфени къщи, разположени по протежение на бреговете на канали и романтични улички, свързани със сводести мостове, превръщат Брюж в малък аналог на Венеция. Приеман е за един от най-красивите градове в Европа. В това всеки сам може да се убеди.

2. Синтра, Португалия

Синтра – удивително ярък и необичаен град. Със своите цветни замъци и екзотични градини би могъл да послужи за фон на вълшебна приказка.


3. Брашов, Румъния

Не случайно Брашов е наречен перлата на Трансилвания. Скрит в долина между заснежени върхове, градът не бърза да споделя своите тайни. Тук всичко е едно и също. Така както е било преди няколко века – средновековна крепост, къщи с керемидени покриви и часовникът на камбанарията, която звучно отброява всеки час.

4. Гданск, Полша

Този стар град на брега на Балтийско море е обладан от неповторима атмосфера. С десетките си кафенета на първа линия, множеството музеи, панаири и изложения – всеки би могъл да открие нещо близко до сърцето си.


5. Мостар, Босна и Херцеговина

Старият мост в Мостар някога е разделял града на босненска и хърватска части. Днес удивителните гледки изненадващо се преплитат от изток и запад. Това се усеща не само в архитектурата, но и в местната кухня и традиции.

6. Блед, Словения

Блед се намира в подножието на Алпите, на брега на един от най-красивите езера на планетата. Тихата гладка повърхност на езерото привлича, очарова и не ни дава да се отпуснем.


7. Нови Сад, Сърбия

Живописен град с цветни къщи. Не случайно се счита за културната столица на Сърбия. Изпълнен е с музеи, галерии и паметници, а стената на Петроварадинската крепост предлага красива гледка към града и река Дунав.

8. Ронда, Испания

В продължение на няколко века този необичаен град се издига славно над пропастта. Сякаш попива горещото испанско слънце, а старите улички пазят всички тайни на вековната история.


9. Ансѝ, Франция

Сякаш вълшебник е спрял времето в този курортен град на брега на езерото. Струва си да се разходите по многобройните мостове и да посетите стария замък.

10. Бергамо, Италия

Със сигурност бихте прекарали часове, скитайки се из града, сгушен на върха на хълм. След разходката обаче определено трябва да посетите някое от местните ресторантчета и да опитате някоя от всичките 250 вида пици.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.