Откакто свят светува, мъжете се стремят да привлекат вниманието на жените и да постигнат статуса „най-желан и очарователен“. И правят какво ли не заради това. Жертват и време, и средства в името на високите очаквания на „нежния пол“.

Не навсякъде обаче тези очаквания се оказват еднакви. Ако тук у нас целта на всеки втори мъж в активна възраст е да впечатли жените с мускулесто тяло, мачовско поведение, скъпа кола и не много изискани маниери, то другаде всичко това би му донесе тотален неуспех.

Днес ви каним заедно да посетим няколко места по света, които (едно от друго) имат коренно различни идеали за мъжки сексапил. Това, което привлича жените в едно общество, може крайно да ги отблъсне в друго!


1. САЩ

 

A post shared by chris pratt (@prattprattpratt) on

В последно време в „Страната на неограничените възможности“ очарователните стройни типове губят привлекателността си пред американските жени. Те са заменени от широкоплещи мачовци, като има дори специален термин, който описва тези магнити за дамите: „lumbersexuals“. Говорим за силен, грубоват мъж, с привлекателно изпъкнали мускули и, това е много важно, брада. Те нямат в гардероба си елегантни костюми, но за сметка на това разполагат с много джинси, груби ботуши и най-разнообразни тениски в тъмни цветове. Ако всички тези критерии са изпълнени – момичетата в САЩ няма да имат шанс!

2. Бразилия

 

A post shared by Igor Rickli (@igorrickli) on

Международно признатият образ на красив бразилец включва тъмна коса, кафяви очи и приятен слънчев загар. Въпреки това, жените, които живеят в тази тропическа страна, изглежда си падат повече по момчета със светли очи и небрежни къдрици. Две условия, гарантиращи на всеки господин справедлив дял от женското внимание. В същото време обаче, привлекателността на известния бразилски слънчев загар също не трябва да се подценява. А впечатляващите мускули – те винаги са плюс!


3. Индия

 

A post shared by Ruslan Mumtaz (@ruslaanmumtaz) on

За да намерите момчета, които съвпадат напълно с индийските идеали за красота, загледайте се във филмите от Боливуд! В тази страна, ако един млад мъж иска да бъде популярен сред противоположния пол, той трябва да бъде здрав и умерено мускулест. Също така, за да се доближите възможно най-близо до имиджа на истинския индийски мачо, трябва всеки ден да използвате стилизиращ гел, редовно да влизате в битка с излишните косми, да си отглеждате набола брада и най-важното – да използвате изсветляващи кремове за кожата.

4. Швеция

 

A post shared by Bill Skarsgård (@billskarsgard_) on

Шведската концепция за мъжественост напоследък претърпя някои леки трансформации. Днес не само бруталните викинг типове са популярни сред дамите, но и младите мъже със стройна физика и лека тъга в очите. Що се отнася до трайните признаци за шведски сексапил – те включват височина, бледа кожа, светли очи, руса коса и скули толкова остри, че можеш да се порежеш на тях.


5. Турция

Турският мъж трябва да притежава кураж и сила, съчетани с романтична природа. Това вероятно е и причината актьорите, които играят романтични герои в местните мелодрами и сапунени опери, да се радват на безпрецедентно внимание от страна на жените. В Турция, за да бъде красив в очите на дамите, мъжът трябва да бъде изключително добре поддържан и да обръща особено внимание на прическата. В същото време космите по гърдите трябва да бъдат безмилостно отстранени. И не на последно място – турските жени се възхищават на мъжете, чийто външен вид съчетава традиционните етнически черти и светлите очи.

6. Италия

 

A post shared by Mariano Di Vaio (@marianodivaio) on

В Италия титлата красив може да бъде присъдена на всеки, който полага достатъчно грижи за външния си вид. Това е общество, в което естествената красота е много по-маловажна от личната способност да изглеждаш добре. Италианският мъж винаги е свеж и стилно облечен. Той не се страхува от бижута и ярки цветове на дрехите. Готов е дори да използва женски козметични трикове – оформяне на веждите, маникюр и дори козметични процедури и инжекции. Италианските мачовци често имат набола брада. Но! Косата им винаги изглежда чиста и подредена.


7. Южна Корея

 

A post shared by BTS official (@bts.bighitofficial) on

Ако някога сте гледали южнокорейски сериал или сте обръщали внимание на местните K-поп идоли, тогава със сигурност знаете, че понятието мъжка красота в тази азиатска държава се различава радикално от повечето по света. Тук грубата и брутална мъжественост липсва. Няма да видите момчета с огромни мускули, косми по лицето или дори леко наболи бради. Вместо това корейските виждания за мъжки сексапил включват гладка кожа, модерно подстригана (а често и ярко боядисана) коса, слаби, понякога дори крехки, физики. За да се харесат на дамите, местните мъже дори прибягват до пластична хирургия. Те са добре запознати с блясъка за устни и сенките за очи. И накрая – там мъжете обръщат специално внимание на дрехите, без да пестят пари, за да купуват неща от известни марки.

8. Великобритания

 

A post shared by Tom Hiddleston (@twhiddleston) on

Повсеместната мъгла на Острова е една от основните причини мъжете там да имат изключително светла кожа. За разлика от Индия обаче, английските господа няма как да използват точно тази си даденост в битката за привличане на противоположния пол. Затова и често се опитват да отстранят този „недостатък“, като използват всевъзможни продукти за тен. За да се харесат на дамите, британските мачовци поддържат лицето си гладко избръснато или, водени от модния тренд, оставят леко набола брада. Прекалено големите мускули не се оценяват особено от местните дами. Но татуировките ги привличат като магнит, затова рисунките върху телата на британците, не са никак необичайни.


9. Гърция

Вероятно смятате, че в Гърция мъжете не се нуждаят от никакви усилия, за да хипнотизират момичетата. Все пак повечето от момчетата там са наистина красиви, точно като древните статуи или боговете, които изобразяват. Тъмна коса, дълбок поглед, мъжествени черти на лицето, добре оформено тяло и прочутия гръцки профил – това определено е печеливша комбинация! Сякаш божествата на планината Олимп наистина са участвали в оформянето на стандартите за мъжка красота в тази част на света. Но… очевидно са забравили един важен детайл: ръста. Грък, висок около 178 см, е почти великан в сравнение с всички останали. Затова и не е изненада, че измежду хиляди красиви мъже, местните дами биха избрали този, който видимо се издига над другите.

10. Австралия

 

A post shared by GQ (@gq) on

Въпреки факта, че корейските и австралийските мъже изглеждат доста различно, господата и в двете държави полагат значителни грижи за външния си вид. Мъжете на Зеления континент винаги са готови да инвестират време и пари в постигането на модерен образ. Но в края на краищата техните приятелки и съпруги не очакват нищо по-различно. Австралийските момчета посещават козметични салони, прекарват много от времето си във фитнес зали, в опит да постигнат перфектни мускули и дори преминават през пластични операции, за да променят формата на носа и ушите си. Резултатите са видими: австралийците се считат за най-сексапилните мъже в света.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.