Евтини самолетни билети

Щастието не е мечта. В по-голямата част от ежедневието и живия живот то е състояние на духа, което се управлява от емоциите. Те от своя страна са букет от красиви цветя, в който се намира поне една трънлива роза. Възможно е точно тази роза да бъде бутонът на щастието или нещастието?

Все по-модерна напоследък е философията за щастието във всеки един момент, та дори и в лошите. Да, животът е кратък и всеки трябва да е постоянно на върха на щастието си, но сам трябва го усети по своя си начин. И това значи ли, че ние сме постоянно щастливи и само трябва да го осъзнаем.

Много хора се питат къде е щастието, къде е скрит ключът за тази така еуфорична емоция. Ключът е в нас, стига да искаме да го признаем пред себе си. То може да настъпи винаги, независимо от това колко пари имаме, къде се намираме, дали навън е мрачно, дъждовно или сме на непознато място.


На земята има над 7 милиарда души различни по религия и раса и със сигурност те откриват щастието по различен начин. Едни – държейки ръката на любимия човек, а други, в здравето на близките си. Има и такива, които просто търсят и разпространяват доброта. Не са изключение и тези, които са най-щастливи само от материалното.

Щастието е относителна единица, то е като част от нас и всеки решава, в каква ситуация да го ползва. Ключът към него се крие в това да си подсигурим спокоен живот и сигурно бъдеще. Няма смисъл от толкова тревоги, в които да изпуснем прекрасните моменти от живота. И така, докато получим онази искрица щастие в душата си, откъснем се от битовизмите и усетим любовта във въздуха, който дишаме.

За тези, които произвеждат в големи количества от това велико състояние на духа и са намерили правилната рецепта за това, както и за тези, които все още го търсят, днес ще ви запознаем с 10 щастливи мисли на 10 щастливи „философи”.


1. „Щастието не е нищо повече от добро здраве и лоша памет.“
Марк Твен

2. „Оптимизмът е магнит за щастието.“
Херман Хесе

3. „Щастливите хора планират действията си, а не резултатите.“
Уинстън Чърчил

4. „Единственият истински враг на щастието е скуката.“
Оскар Уайлд

5. „Успехът не е ключът към щастието, а щастието е ключът към успеха.“
Пако Рабан

10 щастливи мисли на 10 щастливи „философи”

6. „Щастие е когато това, което мислиш това, което казваш и това, което правиш са в хармония.“
Махатма Ганди

7. „Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата.“
Грант Милър

8. „Основните елементи на щастието са нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо за което да се надяваш.“
Алън Чалмърс

9. „Най-голямото щастие е да бъдеш обичан заради самия тебе или по-точно, да си обичан въпреки тебе.“
Виктор Юго

10. „Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.“
Жан РасинКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.