София Лорен се нарежда на 25-о място по сексапил във филмовите среди. Днес иконичната актриса празнува поредния си рожден ден. И макар прехвърлила 80-те, носителката на два Оскара остава еталон за красота и вдъхновяващ пример за силна жена – израснала без баща и в бедност, но успяла да се наложи на Алеята на славата.

И днес София успява да развълнува не един мъж по света с външния си вид и неостаряващото желание за живот. Затова в чест на италианската сирена сме ви приготвили 10 любопитни факта за дългогодишната ѝ кариера и вечна красота.

1. Красотата на София Лорен е наследствена от майка ѝ – Ромилда Вилани. През 1932 г. Ромилда печели първо място на конкурса за красота на Грета Гарбо, след което получава и няколко предложения за работа в Холивуд. За съжаление, майка ѝ (бабата на София Лорен) отказва да я пусне в Лос Анджелис, а скоро след това и забременява. Това слага окончателен край на възможностите ѝ за звезден живот.

10 любопитни факта за вечната София Лорен

2. Родена в Рим като София Вилани Шиколоне, бъдещата звезда прекарва детските си години в малкото градче Поцуоли, недалеч от Неапол, където през Втората световна война бомбардировките са били изключително чести. По време на една от тях малката София не е успяла да се скрие и се е озовала по средата на въздушната атака. Навсякъде са летели шрапнели от разбитите бомби. Един от тях я удря в брадичката, където и до днес има останал белег.

3. София започва кариерата си съвсем малка. Първата ѝ роля е като статист. При втората вече има свои реплики, които заради лошия си английски е четяла изписани фонетично.


4. На 17 години се записва да учи актьорско майсторство. Още преди да приключат курсовете ѝ, получава малка роля във филм. А от първия си хонорар дава на баща си 1 милион лири, за да позволи на сестра ѝ да използва фамилното му име – Шиколоне, право, което той ѝ отказва при раждането.

5. Когато е на 18, продуцентът Гофредо Ломбардо ѝ поверява главната роля във филма “Бяла жена в Африка”. Не харесва обаче фамилията ѝ – Шиколоне му звучи тромаво и неартистично. Тогава се сеща за шведската актриса Марта Торен, сменя една буква и София става Лорен.

10 любопитни факта за вечната София Лорен

6. Дори и легендарната красавица, в началото на кариерата си е получавала многобройни нападки от режисьорите по време на кастингите. Някои от изразите по неин адрес, които е чувала, са били: „Лицето ѝ е твърде късо, устата ѝ е твърде голяма и носът ѝ е твърде дълъг.“

7. През 60-те години на миналия век, София Лорен става втората жена спечелила 1 милион долара за една роля, а именно за филма „Ел Сид“ с Чарлтън Хестън. До този момент единствено Елизабет Тейлър е имала такава печалба от един единствен филм.


8. По време на снимките на „Милионерката“ легендарната красавица предизвикала трагедия на снимачната площадка. Един от продавачите в близкия павилион за храна се влюбил толкова лудо в нея, че напуснал жена си с надеждата да има възможността да излиза с италианската актриса. Лорен обаче не само не обръща внимание на мъжа, но и в последващо интервю заявява, че надеждите му за искра между тях двамата е „тъжна заблуда“.

9. Когато Лорен се омъжва за Карло Понти, всички погледи са вперени в тях. Първо заради разликата им от 22 години и второ, защото Понти вече е женен и има две деца, а в онези години е Ватиканът не позволявал развод. Така че двамата заминават за Мексико през 1957 г., където той се развежда със съпругата си, за да се ожени за Лорен. Когато се връщат обратно в Италия обаче, Понти е обвинен в двуженство, а Лорен – в незаконно съжителство. София и Карло напускат страната, докато решат правния проблем, и получават френско гражданство. Така през 1965 Понти успява да получи развод от бившата си съпруга Джулиана във Франция и на 9 април 1966 официално се бракосъчетава със София Лорен.

10 любопитни факта за вечната София Лорен

10. На 29 декември 1968 година Лорен ражда първородния си син – Карло Понти-младши. Светът бил толкова заинтересован от раждането на София Лорен, че се е наложило да бъде организирана пресконференция в болницата. Лорен била доведена на инвалидна количка, защото не можела да се движи. Докато съпругът (Карло Понти) и лекарите ѝ отговарят на въпросите на журналистите, тя седяла с бебе на ръце.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *