10 холивудски актриси, които жертваха красотата си в името на роля

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Истински талантливите актриси се отличават с това, че не отказват интересна роля, дори ако заради нея ще трябва да се превърнат в съвсем невзрачни или дори отблъскващи жени.

За да постигнат пълна метаморфоза те не се спират пред нищо – драстично свалят или качват килограми, обличат огромни, безформени костюми и изтърпяват часове наред грим.

Всичките тези усилия не остават незабелязани както от публиката, така и от филмовите критици – четири от днешните героини, които не се поколебаха да жертват красотата си в името на изкуството, бяха отличени с едни от най-престижните световни филмови награди.

Ето ги 10-те холивудски красавици, които се справиха блестящо и като съвсем обикновени, дори грозновати жени.

1. Кейт Уинслет

10 холивудски актриси, които жертваха красотата си в името на ролята

Кейт Уинслет е влизала в образа на много бляскави красавици, но ролята ѝ на неграмотна германка, осъдена за причиняването на смъртта на стотици хора по време на втората Световна война във филма „Четецът“ ѝ печели номинация за Оскар. Благодарение на находчивата работа на гримьорите, героинята Кейт постепенно става все по-властна, но губи своята красота.

2. Натали Портман

10 холивудски актриси, които жертваха красотата си в името на ролята

С времето Натали се утвърди като актриса, която обича разнообразието. За ролята си във филма „V като Вендета“ тя не се поколеба и обръсна главата си, а за лентата „Призраците на Гоя“ тя изигра жената, която стана жертва на Инквизицията.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари