Всяка песен с негово участие се слуша на replay и действа като кокаин.

Няма смисъл да се чуди къде е попаднал, защото е точно на мястото си и не искаме и да си представяме каква празнина щеше да има в българската музика само ако беше останал футболист.

Той е един от двамата скандални богове и днес става на 30 години, а ние не издържахме на изкушението да ви запознаем по-отблизо с живота му.

1. Родителите

Майката – Ани Дамянова –  работи дълги години в “ТВ Враца” и в голям врачански сайт. Години след като напуска града, създава списанието за строителство и архитектура “1 към 1”. Бащата – Венцислав Йотов – е бивш футболист на врачанския “Чавдар”.

2. Раждането

Йонислав Венциславов Йотов се ражда на 29 юни 1991 година във Враца. Майка му разказва, че денят бил изключително горещ, но когато синът ѝ се появява на този свят, времето тотално се променя – започват страшни светкавици, гръмотевици и дъжд.

3. Разводът

След 10-годишен брак, пътищата на Ани и Венцислав се разделят. Години по-късно, майката на Тото се влюбва в Георги Родригес – българин с майка мексиканка. Двамата се женят и на бял свят се появява братът на Йонислав – Габи, който е с около 20 години по-малък от него.


4. Преместването

През 2000 година Тото и майка му се местят да живеят в София. Той е силно ентусиазиран, защото това е идеалната възможност да сбъдне мечтата си да играе професионален футбол. Но в София двучленното му семейство отново се сблъсква с безпаричието и лишенията.

5. Футболът

В столицата малкият Йонислав преминава изключително труден каст за прием в школата на “Левски”. Но успява да пребори всички желаещи и започва да играе. По-късно е забелязан от съгледвачите на “Славия”. Момчето не се разделя с топката, а талантът му е безспорен. Прекаленото натоварване обаче води след себе си контузии. Една безобидна детска игра и странична ножица слагат край на кариерата му. Лекарите установяват херния и изтъняване на адукторите, които се оказват несъвместими с професионалния футбол.

6. Музиката

Всъщност, първата група, в която участва Йонислав, е с още 4 съседски момчета и се казва “New Voice”. Групата е сформирана през 2008 година и става изключително популярна във Враца. През 2009 година групата има концерт в читалище “Развитие” и се явява на форума “Голямото междучасие”.

7. СкандаУ

В училището в София, Тото се запознава с Лъчо. Той също е футболист и също с относително кратка история в този спорт. Така двамата бивши спортисти решават да намерят друго поле за изява и започват да правят музика.

През 2010 година създават група СкандаУ. Стават популярни след като участват в “България търси талант” и достигат полуфинала. Получават възможността да бъдат подгряваща група на концерта на Rick Ross в Пловдив. Следват множество проекти с известни изпълнители. Двамата дори пишат текст за песен на фолкпевицата Алисия – „Моят рай“, а в последствие се включват и в самото изпълнение на песента. Доказват, че за тях няма бариери и се изкачват на върха на съвременната българска музика.


8. Соловата кариера

Като самостоятелен творец, Тото Н жъне не по-малко и малки успехи. Той е всестрнно развит и със сигурност ще пропуснем някоя от многото му разнообразни изяви, но… През 2017 година печели титлата “Любима звезда на България” от “Vip Brother”.

Освен тоталните хитове “Чужди усмивки” и “Циганска сватба”, влиза и в множество колаборации, сред които с Михаела Филева, Deep Zone Project, Слави Трифонов, “Ку-Ку Бенд”. Има собствен канал в Youtube, а в края на 2020 година пуска и собствен парфюм. През 2021 година се появява на екран с малка роля в сериала “Отдел издирване”. Създава и своя продуцентска къща – “Enterprise”.

9. Любовта

Тото и Кристин се запознават официално в нощен клуб в София, два месеца след като се срещат за първи път. Първата им среща е в бекстейдж шатрата на турне, в което и двамата участват. Когато хореографката Кристин влиза в шатрата, първата мисъл на Тото е: “Кой влезе в тази шатра? Жена ми ли влезе?” Но нищо повече не се случва. Докато не се засичат в една дискотека.

Рапърът си избира удобно място, за да може да ѝ се наслаждава отдалеч, а тя е възмутена от това, че той не я е поздравил. Завързват разговор, продължил до затварянето на дискотеката. Двамата заживяват заедно почти веднага, а няколко месеца по-късно се ражда и синът им – Доминик.

10. Регресията

И като доказателство за това, че е наистина необикновен, Тото е бил и….ковач в Полша. Разбрал е това, подлагайки се на регресия – хипноза, при която човек вижда миналите си прераждания, които се наричат реинкарнации. Към това начинание го подтиква случка с малкия му брат. Само на 3 годинки той дал адекватен отговор на вътрешните терзания на батко си. По време на сеанса, рапърът дори видял собствената си смърт.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *