Евтини самолетни билети

Истинското му име може да не ви говори нищо, но това не му пречи да е световно известен. Играе еднакво добре хладнокръвен наемен убиец и легендарен рицар, попаднал в бъдещето.

Владее свободно испански, френски, английски, италиански и японски. Луд фен е на Елвис Пресли, футбола и по-конкретно на италианския “Интер”. Той е Жан Рено, днес е рожденик, а ето и още любопитни факти за неговия живот.

1. Произходът

Родителите на актьора са бедни испански преселници от Андалусия, които заради диктатурата на Франко се установяват в Мароко. Баща му работел в печатница, а майка му била шивачка, която мечтаела да стане актриса.


2. Раждането

Хуан Морено-и-Ерера Хименес се ражда на 30 юли 1948 година в Казабланка. Израства в крайна бедност. От малък развива фантазията си, защото не му е позволено да вдига шум – баща му държи на тишината вкъщи, когато си почива след дълъг работен ден. Сред любимите му игри е да наблюдава хораа, минаващи покрай дома им и да съставя различни истории за всеки.

3. Обратът

Хуан безспорно има талант и е приет да учи театрално майсторство в Консерваторията на Казабланка. Но точно по това време умира майка му, а в Мароко избухва Шестдневната война. Налага се останалата част от семействотото да се премести във Франция. Въпреки това, детето решава, че ще стане актьор на всяка цена.


4. Армията

За да придобие френско гражданство по-бързо, се записва да служи в Националната гвардия. За щастие, го назначават във военния духов оркестър в Марсилия. Там той свири на кимвал и на барабани. По време на службата си не получава дори и едно писмо – нито от роднините си, нито от своята любима.

5. Първата любов

Първата му истинска любов е нещастна. Малко преди да отиде в армията, той предлага брак на приятелката си, Катрин. Тя приема и той брои дните до уволнението си. Както вече разрбрахте, не получава и едно писмо от нея. След престоя си в армията започва да я търси. Когато се срещат, Катрин се прави, че не го забелязва. Така приключва романсът им.

6. Трансформацията

Преди да започне истинската му кариера в киното се налага да смени няколко професии. Работи като шофьор, счетоводител и митничар. След като започва да получава по-добре платени роли, Хуан трансформира името си във френската версия – Жан и съкращава второто си име от Морено на Рено.

7. Първият брак

През 1977 година Жан Рено сключва първия си брак със своя колежка – Женевиев. От този си брак актьорът се сдобива с две деца – Сандра и Микаел. Сандра поема по стъпките на баща си и дори взима неговата истинска фамилия – Морено. Микаел пък пее, което отново има връзка със семейството, защото дядото на Жан Рено е оперен певец.


8. Вторият брак

Разделя се с Женевиев заради афера с полския модел Наталия Дишкевич. В последствие Рено и Дишкевич се женят. През 1996 година тя му ражда син Том, а през 1998 година се появява и дъщеря им Серина. През 2001 година двамата се разделят.

9. Третият брак

Пет години по-късно Жан Рено се жени за друга бивша манекенка и амбициозна актриса, Зофия Борука. Тя е румънка и е с 23 години по-млада от него. Свидетели на сватбата им са тогавашният френски министър на вътрешните работи – Никола Саркози и френският певец Джони Холидей. Няколко години по-късно Зофия ражда първото им общо дете – Сиело, а през 2011 година и второто им дете – Дийн.

10. Наградите

Удостоен е три пъти с френската награда “Сезар” за най-добър актьор и най-добър поддържащ актьор. Приет е за член на Ордена на Почетния легион, което е висш знак за отличие, почит и официално признание за особени заслуги във Франция. Освен това е офицер от Ордена на изкуството и литературата и е носител на Националния орден за заслуги. Притежава и “Почетен кристален глобус” за цялостен принос към световното кино.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.