Животът на Давид Луис много напомня историята на обикновеното момче, което постига грандиозни успехи, благодарение на своята решителност и талант. Не толкова запалените по футбола, може да не знаят името му, но със сигурност са запомнили прическата му.

Той е сред най-атрактивните защитници в съвременния футбол. Бърз, техничен, уверен и с мощни далечни удари, Давид регулярно бележи красиви голове. Представяме ви 10 любопитни факта за този симпатичен къдрокос футболист.

1. Раждането

Давид Луис Морейра Мариньо е роден в бразилския град Диадема, Сао Пауло на 22 април 1987 година. Има по-голяма сестра – Изабела.

2. Родителите

Майката – Реджина Селия и бащата – Ладислау са учители. Като по-млад, Ладислау се занимава любителски с футбол и мечтае да стане професионалист. Играе за кратко в титулярния отбор на Атлетико Минейро, но малката заплата го принуждава да започне работа като преподавател. И мечтата му се прехвърля върху неговия син.

3. Обещанието

Луис има весело детство, но изпълнено с лишения. Това го амбицира още повече и на четиринадесетгодишна възраст обещава на родителите си, че ще спечели много пари и ще им осигури комфортен живот. И изпълнява обещанието си.


4. Другият спорт

Давид успешно практикува и друг спорт, в който също му вещаят бляскаво бъдеще – джудо. Футболът обаче засенчва всички останали негови хобита, а и младежът желае повече от всичко да направи баща си щастлив.

5. Приятелството

Младото момче израства с друг не по-малко известен футболист – Тиаго Силва. Двамата са съседи и най-добри приятели. Бащите им забелязват интересът и талантът им и ги насърчават да се развиват в тази сфера.


6. Разочарованията

Двамата получават много удари след като нито един от младежките клубове, в които се пробват, не желае да ги приеме в редиците си. Отхвърлят ги, защото са твърде малки, за да играят с по-големите младежи. Но и Давид, и Тиаго не се отказват да преследват мечтите си.

7. Трудният старт

Съдбата изпраща младия Давид в младежката академия на Сао Пауло. Там той се сблъсква и с първите несгоди на футболната кариера. Клубът принуждава Луис да обръсне косата си. Това го прави изключително тъжен, но той жертва суетата си в името на футбола.


8. Решението

Луис играе твърде кратко в отбора на Сау Пауло. Освободен е след серия от разочароващи изяви. Приема го изключително тежко, но това го подтиква да вземе най-важното решение в живота си. Иска от родителите си да му купят самолетен билет, за да търси късмета си далеч от дома. Реджина и Ладислау са принудени да спестяват, за да удовлетворят желанието му, но са уверени, че ще е за добро. Година и половина се чуват само по телефона.

9. Идолът

Давид се възхищава силно на своя сънародник Рикардо Изексон дош Сантош Лейте, по-известен като Кака. Двамата играят не само на една и съща позиция, но и са родени на една дата.

10. Двойникът

Буйната коса на бразилската звезда е причина да започнат да го сравянват с популярния Сайдшоу Боб от “Семейство Симпсън”. Футболистът дори е кръстен на известния персонаж.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *